Drăgulin spune că toate Instituțiile de învățământ din Călărași sunt autorizate. ISU spune altceva. Taină în jurul firmelor. Care o fi adevărul?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Drăgulin spune că toate Instituțiile de învățământ din Călărași sunt autorizate. ISU spune altceva. Taină în jurul firmelor. Care o fi adevărul?

La patru zile de la începerea noului an școlar, primarul municipiului Călărași, primarul Drăgulin, a anunțat că în municipiul Călărași, toate unitățile de învățământ au autorizație de funcționare. Ca să se laude arată că acest lucru se datorează relațiilor de colaborare dintre primărie și unitățile de învățământ și investițiilor realizate.

Cum să dai autorizație de funcționare unei școli gimnaziale la care și astăzi se lucra la acoperiș? La Scoala Gimnazială Carol I astăzi în timpul orelor de curs lucrătorii erau pe acoperiș unde îl acopereau. Pentru ca domnii ce țin la imaginea lor și nu la adevăr postez fotografia de astazi 14 septembrie

Pe trotuar era amplasată o macara iar trotuarul era blocat cu plasă de protecție. Asta nu împiedica ca obiecte sau materiale ridicate pe macara pe acoperiș să cadă de la înălțime pe copiii aflați la ora de sport sau pe trecătorii obligați să circule pe șosea. Blocarea traficului pietonal constituie contravenție, dar în minunatul nostru municipiu aceasta nu are cum să fie constatată de Instituțiile Statului de abia decțt vreun copil este strivit de un vehicul…

,, Când am preluat mandatul de primar, nici jumătate dintre unitățile de învățământ nu aveau autorizație de funcționare. Numai anul acesta, am investit peste 27 de miliarde de lei vechi, în instituțiile de învățământ – zice Daniel ca să susțină că din această cauză toate unitățile de învățământ au autorizare.

Numai că ISU Călărași spune altveva…

O școală generală și 2 licee nu au fost autorizate pentru începerea activităților școlare în acest an. Aceasta nu înseamnă că nu și-au început activitatea.

Potrivit legislaţiei în vigoare, respectiv H.G. nr 915 / 2015 ART 1 şi ART 2, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu poate interzice actul de învîţământ, actul normativ excede unităţile de învăţământ , fiind făcute referiri clare la  unităţile de comerţ, cultură şi turism.

H.G. nr 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționarii ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prevede:

Art. 2. (1) Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, autorizate din punctul de vedere al securităţii la incendiu, cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism…

Art. 3.(1) Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile legii, şi care au aria desfăşurată mai mare de 200 mp, se aplică numai pentru clădiri cu destinația de comerţ, cultură sau turism.

Notă.

Cea mai mare taină, lucru păzit cu strășnicie este nu suma de bani cheltuită pentru reparații la unitățile de învățămănt ci firmele care le execută. Lumea spune că sunt firme de ale casei care nu au respectat procedurile de achiziții publice, cărora li s-au încredințat lucrări direct pe criterii de relații sau obligații. Ori altele… Așa spune lumea. Pentru că întrebând purtătorul de cuvânt care sunt firmele a evitat spunand ca să ne interesăm la Instituțiile scolare. Ca și când Primăria nu ar ști unde face plățile…Mișto comunicare. Nu-i așa Daniel?

 

Un alt subiect evitat de Daniel care mai este și președinte de partid mare… pe lângă funcția de primar este situația din județ. Trebuie să-i pese și de județ…ați spune. Numai că în județ situația este tragică…15 grădinițe, 24 școli și 3 licee nu au fost autorizate. 

Ce ziceți domnule prezident?

P.S. Ca urmare a intervenției telefonice a purtătorului de cuvânt ni se comunică că unitățile de învățământ sunt autorizate de DSP. Despre autorizațiile ISU nu se vorbește, decât că…este depusă documentația. Oricum ar fi…tot neautorizare înseamnă. Cu riscuri și pericole la adresa elevilor, ca să înțelegeți. Poate mai mari ca cele sanitare… Asta trebuie reținut și remediat. Ca de altfel și modul de comunicare selectiv pe care Daniel îl face invitând la Conferințe de presă la sediul partidului său numai pe anume jurnaliști. Locație unde amestecă politica cu administrația…