Drăgulin și Iliuță merg înainte: PORT TURISTIC LA BRAȚUL BORCEA

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Drăgulin și Iliuță merg înainte: PORT TURISTIC LA BRAȚUL BORCEA

Proiectul Consiliului Județean Călărași „Port turistic de agrement” prinde contur.

În urmă cu câteva minute, reprezentantul Consiliului Județean, Eduard Grama, a susținut în plenul ședinței de Consiliu Local necesitatea și oportunitatea acestui ambițios proiect. „În ultima perioadă am căutat sursele de finanțare pentru realizarea acestui obiectiv întrucât bugetele celor două entități (Primăria municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași) nu pot susține sumele necesare.
În urma solicitărilor Ministerului Turismului cu privire la proiectele de dezvoltare turistică la nivelul județului nostru, Portul Turistic de Agrement se încadrează în criteriile stabilite de minister și va putea intra în evaluarea proiectelor finanțabile”, a declarat reprezentantul instituției noastre.

În prezent zona este desprinsă din filmele SF. Gunoaiele, molozul și mortăciunile sunt aruncate în pădure sau pe malul apei. Este un risc să vii aici singur pentru că poți fi mâncat de viu de către câinii vagabonzi – spun oamenii. Pe malul apei sunt amplasate tot felul de construcții, de cotețe, grajduri sau garaje. Îngrădiri de tot felul care merg până pe malul apei. Plaja Tineretului este o amintire pentru că ea este plină de gunoaie, dejecții de animale, mortăciuni și vegetație distrusă. Nu se poate numi plajă publică..

Pescarii se aventurează să prindă pește în apa poluată de detergenți, dejecții sau gunoaie – care se scurg către plaja Mare unde tinerii se îmbăiază. Fostul vicepreședinte al CJ Călărași, Bogdan Georgescu a fost de fapt mentorul extinderii falezei.

Ideea a fost preluată și susținută de consilieri PSD de realizare a unui debarcader. Primarul Drăgulin și președintele CJ Vasile Iliuță vor ceva mai ambițios, anume un port turistic. Se vorbește despre o plajă a Tineretului, și o altfel de intrare în municipiu, o intrare care să atragă pe călărășeni și nu să-i respingă.

Chiar dacă zona este păzită de o firmă de pază, în pădure sunt aruncate zilnic camioane de moloz, de gunoaie de peste tot. Acesta distruge vegetația și oferă un disconfort celor care caută să își aducă aminte de vremurile de acum 40 ani când orașul se bucura de o oază de verdeață , de o pădure curată în care puteai să respiri aer curat.

Părerea unor călărășeni găsiți la fața locului despre intenția primarului și a Consiliului județean este către o apreciere totală și pozitivă a eforturilor de reabilitare a zonei. Și politicienii din partide vor să susțină acest proiect, util comunității și nu numai.  Video.