Dragoste cu sila greu de făcut…Grindeanu spune una/ Câțu dorește alta…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoste cu sila greu de făcut…Grindeanu spune una/ Câțu dorește alta…

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că o condiţie care nu poate fi negociată în alcătuirea unui eventual guvern cu PNL este aceea că partidul care are premierul nu poate avea atât Ministerul de Finanţe, cât şi secretarul general al guvernului.

Întrebat într-o conferinţă de presă la sediul central al partidului pe această temă, Grindeanu a spus: „Exact. PSD nu va abdica Despre faptul că PNL îşi doreşte să primească Ministerul de Finanţe iar PSD – Ministerul Justiţiei, prim-vicepreşedintele social-democrat a menţionat: „Văzusem înainte de a coborî la conferinţă că  vor şi Finanţele, şi prim-ministrul, şi Justiţia, am văzut o declaraţie a unui prim-vicepreşedinte şi, eventual, PSD să vină cu cel mai mare număr de voturi din Parlament, 157, şi să luăm, dacă ne îngăduie, Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, nu?”.

Pe de altă parte președintele PNL Florin Câțu consideră de drept că funcția de la finanțe se cuvine de drept PNL pentru ca ministrul desemnat să fie continuator al practicilor de bună administrare al fondurilor României și realizării unui echilibru bugetar în această perioadă grea de iarnă suprapusă cu o criză economică pentru are numai PNL ar avea soluții de ieșire…

Președintele PNL Florin Cîțu, luni, într-o declarație de presă, a anunțat că obiectivele partidului nu se schimbă. „PNL va face propria propunere de premier și apoi vom vedea. Desemnarea o face președintele României, dar PNL va avea propria propunere de premier. Este crucial ca PNL să păstreze Ministerul Finanțelor. Modul în care am condus ministerul ne-a dus să reușim să convingem agențiile de rating să schimbe poziția României, am crescut încasările și nu am impus majorări de taxe”, a precizat Florin Cîțu.

„Direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă ne menținem obiectivele noastre. Și avem acolo programul de reforme care nu se va schimba. Avem alte reforme pe care deja le-am început. Asta mă interesează pe mine și pe noi liberalii să impunem aceste reforme care sunt bune pentru România. Ministerul Finanțelor este crucial și aici nuc red că avem discuții. PNL a arătat că Ministerul Finanțelor a făcut minuni, în ultimii doi ani”, a spus Florin Cîțu.