Dragoș Vodă și Dor Mărunt: braconaj + nerespectarea regimului armelor și munițiilor

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Vodă și Dor Mărunt: braconaj + nerespectarea regimului armelor și munițiilor

 

 

Poliţiştii din Călăraşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au ridicat 6 arme deţinute ilegal, peste 700 de cartușe, 4 trofee de căprior  şi 7 piei de vulpe în urma a 2 percheziții efectuate, în ziua de 17 februarie a.c., la  persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La data de 17 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi au efectuat 2 percheziţii în comunele Dragoş Vodă şi Dor Mărunt, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetări a reieșit că începând cu luna septembrie  a anului trecut, persoanele în cauză, deţinători autorizaţi de arme de vânătoare, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din Călăraşi. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat au ridicat 6 arme deţinute ilegal, peste 700 de cartușe, 4 trofee de căprior şi 7 piei de vulpe. De asemenea, au fost ridicate diverse cantităţi de pulbere şi muniţie (alice), deţinute ilegal, în scopul producerii de cartuşe de vânătoare. 2 mandate de aducere au fost puse în aplicare, cei vizați fiind audiați la sediul poliţiei.

În ziua de 6 martie a.c. poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, au probat activitatea infracţională a celor doi bănuiţi de săvârşirea faptelor. Faţă de unul din bărbaţi poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore , acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.  Bărbatul  a fost prezentat Judecătoriei Lehliu-Gară care a dispus faţă de acesta măsura controului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Celor doi, oamenii legii le-au anulat dreptului de port şi folosire a armei şi li s-au retras permisele de  port- armă.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi braconaj cinegetic.