Primăria Dragoș Vodă derulează proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii nr. 1… VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Dragoș Vodă derulează proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii nr. 1… VIDEO

VIDEO 

Primăria Dragoș-Vodă derulează un proiect important cu finanțare europeană prin Regio. Reabilitarea, modernizarea, extinderea prin desființare  corpurile C1 și C4 Școala nr. 1 Dragoș Vodă a început la 23 feb. 2021 și are termen de execuție 24 luni. Constructorul ZMC Trading a decopertat tencuiala până la cărămidă urmând a se aplica probabil plasă sudată și realiza o nouă tencuială cu izolare energetică a clădirii – obligatorie conform noilor prevederi legale.

În paralel se execută subzidiri cu o nouă fundație portantă a clădirii și lucrări de îmbinare a acesteia cu construcția. Aflăm că lucrarea nu influențează procesul de învățământ, Școala nr. 1 fiind una unde își desfășoară activitatea elevii în vreo 20 săli de clasă. Vorbind despre demolarea corpurilor C1, C4 afișate public rezultă că viitoarea școală va avea suficiente spații destinate cursurilor, laboratoare și anexe.

DENUMIRE LUCRARE: „Reabilitare, Modernizare,  Extindere  (Prin Desfiintare Corp C4) Dotare Scoala  Gimnaziala Nr.1  Dragos Voda, Comuna Dragos Voda, Judetul Calarasi”

Constructor: ZMC TRADING SRL CĂLĂRAȘI

Autorizație de construire: nr. 14/21.12.2020

Data începerii construcției: 23.02.2021

Termenul de execuție a lucrărilor: 24 LUNI

Obiect 1: Reabilitarea corpului C2 – Scoala Gimnaziala Nr.1, constructie existenta, prin:

Inlocuiri de finisaje orizontale si verticale, interioare si exterioare la constructia existenta, respectiv: inlocuirea pardoselilor, inlocuirea balustrazilor, inlocuirea placajelor la pereti, inlocuirea integrala a usilor, gletuiri si vopsitorii, reabilitarea termica a fatadei.

Obiect 2: Corpul de scoala C2 se va extinde, cu un corp nou avand regimul de inaltime P+1E, unde vor fi amplasate: grupurile sanitare fete/baieti si cadre didactice pe sexe, grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, centrala termica, camera de control semnalizare incendiu, camera lapte si corn, cabinet administrator, sali de clase si laborator informatica.

In zona centrala dintre cele doua corpuri se va realiza un atrium.

Obiect 3: – Extindere – sala de sport cu functiuni: sala sport, camera depozitare articole sportive/alergare, camera depozitare articole sportive/gimnastica, cabinet profesori sport si grup sanitar profesori sport.

Obiect 4 – Dotarea cu echipamente necesare functionarii pentru destinatia de invatamant gimnazial.

Obiect 5 – Imprejmuire si lucrari de amenajare a spatiilor verzi si aleilor pietonale in incinta.

Uniunea Europeană și Guvernul României au investit prin proiectul Regio de la Dragoș Vodă început în 2019 o sumă nerambursabilă de 9.968,033.56 lei. Este unul dintre cele mai importante proiecte ce s-au derulat pe raza localității arată cetățenii, indicând spre volumul mare al lucrărilor dar și spre calitatea acestora. Proiectul ”Investim în viitorul tău” este cofinanțat din Fondul european de dezvoltare regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.  Nu este nevoie însă de datele tehnico-financiare solicitate primăriei pentru a prezenta că există implicare pentru dezvoltarea localității, că există firme care își demonstrează expertiza de a face lucruri bune peste tot acolo unde lucrează.