Dragoș Coman se implică pentru ca lucrările de la lacul de agrement hidrobiciclete din Călărași să nu fie inundate

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Coman se implică pentru ca lucrările de la lacul de agrement hidrobiciclete din Călărași să nu fie inundate

Urmare la materialul filmat ieri prezentat ieri pe platforma online Televiziunea Călărași la adresa LINK  secretarul de stat, călărășeanul Dragoș Coman s-a autosesizat: Nu se poate ca proiectele investitorilor călărășeni să fie blocate, oprite ca urmare a refulării apei din terenurile de baltă inundate. Există soluții tehnice pentru a proteja investițiile făcute pentru călărășeni.

Nu putem inunda o investiție de 2,5 mil. euro a unui investitor care vrea să schimbe intrarea în mun. Călărași să ofere un lac de agrement pentru hidrobiciclete, un loc pentru pescuit sau terase, locuri unde putem încuraja turismul, activitățile către tradițiile locale de pescuit. Am vorbit cu colegii mei din ministere și ne vom implica. Realitatea ne-a arătat că în Călărași, cele mai frumoase lucruri le fac investitorii privați. Am pledat întotdeauna pentru sprijirea celor care vor să facă și fac, chiar dacă au mai existat anumite scăpări în realizarea proiectelor, pe care s-au angajat însă să le reglementeze.

Un om a avut curajul să își riște situația financiară, s-a împrumutat și s-a apucat să ecologizeze perimetrul, încercând să-l transforme într-o zonă civilizată de agrement urban. Acum s-a trezit că toată munca și investiția îi sunt amenințate. Acest om trebuie ajutat, trebuie găsite soluțiile pentru a gestiona legal situația. Am inițiat un dialog cu instituțiile cu atribuții în gestionarea problemei ivite și in câteva ore reprezentanți ai Ministerului Agriculturii vor fi prezenți in Calarasi pentru a găsi o soluție favorabilă ambelor părți, în deplin acord cu prevederile legale – a încheiat Dragoș Coman, într-o intervenție adresată publicației Atitudinea din Călărași.