Dragoș Coman renunță la pensia specială. Iată de ce…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Coman renunță la pensia specială. Iată de ce…

Viceprimarul Dragoș Coman a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. Locul său ar putea fi luat de Aflăm că numele ales de liberali pentru a conduce ca viceprimar în locul lui Coman Primăria coordonând activitatea la Poliția Locală, Cantina săracilor, Azilul de Bătrîni și Piețe / Oboare este al lui Kătălin Kostelnic.  Și Valentin Deculescu,  administrator public în cadrul primăriei municipiului Călărași, consilier județean și prin Consiliul de Administrație de la Ecoaqua este un nume dorit de primarul Daniel Drăgulin pentru loialitatea de care i-a dat dovadă.

Coman pleacă pentru că așa a fost propus, să se scape de el, fiind un politician tânăr cu multa carismă și prindere la public. În sondajele efectuate pe principalele grupuri de socializare din municipiu Coman este pe locul 2 după Vasile Iliuță. Astfel Iliuță este cel mai dorit primar liberal cu 157 voturi, urmat de Coman cu 74 voturi iar Drăgulin se află… la coada sondajului cu doar 7 voturi apropiat de Răducu Filipescu cu numai 4 voturi. Conform sondajului și ținînd cont de dorința președintelui de partid Daniel Drăgulin de a scăpa de Coman din localitate, de lobby-ul electoral al acestuia, rezultă clar că și Coman poate fi cu succes unul dintre viitorii viceprimari, independenți firește. Asta pentru că nu există nici un indiciu din care să rezulte că PNL Călărași vrea să țină cont de aprecierea cetățenilor prin sondaje adevărate.

Privind numirea lui Dragoș Coman ca subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului aceasta nu are vreo motivație financiară pentru tânărul călărășean. El a renunțat de bunăvoie prin acceptarea numirii la pensia specială, un sacrilegiu și o dorință a multor politicieni, un beneficiu considerat nedrept a fi alocat demnitarilor. Conform legii demnitarrii, respectiv primarii, viceprimarii, parlamentarii beneficiază pentru un mandat complet cu o vechime de 4 ani de pensia specială – aceea pe care PSD nu a reușit să o desființeze cât a guvernat. Suma nu este mare, ci de vreo 12-15 mil lei vechi/ lună, bani care se adaugă la pensia normală calculată. Pentru un deputat ca Eugen Nicolicea să spunem, această pensie specială poate fi 1500 x 6 mandate = 9000 ron. Bani care se adaugă la pensia obținută prin alte activități. Privind profilul de candidat, Coman se aseamănă lui Iliuță – amândoi neavînd vreun interes financiar în deținerea vreunei funcții publice. La fel pe amândoi îi interesează dezvoltarea localității și proiecte realizate în realitate și nu doar pe hârtie ori televizat,  așa cum a dovedit în prea multe cazuri Daniel Ștefan Drăgulin.

Discuțiile cu Dragoș Coman au dezvăluit mai multe proiecte destinate pentru dezvoltarea sportului local, crearea de locuri de muncă pentru tineri prin oportunități ale unor investiții. Cel mai important proiect vizează dezvoltarea unei baze sportive moderne, multifuncționale pe lângă proiectul de port turistic de agrement început de Vasile Iliuță, o finanțare aprobată de fostul guvern PSD. Importante pentru mun. Călărași sunt și sporturile nautice, realizarea unei baze de competiții moderne prin punerea în valoare a canalului Dunăre  – Siderca. Nici celelalte activități sportive nu sunt de neglijat, Coman gândindu-se de mult la recompensarea corectă a performanței sportive dar și antrenorilor. Pentru a se documenta, Coman a luat deja legătura cu mai mulți oameni de sport, antrenori și profesori pentru a pune în practică proiectele din funcția actuală de secretar de stat. Coman mai are multe proiecte dintre care unul vizează realizarea unui unic Corp de Poliție, pentru că în viziunea sa polițiștii locali dacă au aceleași competențe ca și Poliția Municipală de exemplu, trebuie să aibe și aceleași drepturi. În motivația sa proiectul ar viza mai buna folosire a tuturor polițiștilor folosind logistica comună și coordonarea unui dispecerat unic, unde îndrumarea activităților să se poată dispune și de conducerea primăriilor. La fel limita de vârstă pentru Coman este un impediment pentru care activitățile operative presupun încadrarea de personal tânăr, care să facă față testărilor sportive dar și de specialitate în legislație. Coman vrea să propună uniformizarea drepturilor civile și de pensionare a polițiștilor după modelul unor țări europene.