Dragoș Coman își prezintă activitatea și proiectele pentru un Călărași mai bun…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Coman își prezintă activitatea și proiectele pentru un Călărași mai bun…

Consiliul local Călărași a aprobat joi 29 august, în unanimitate, proiectul gândit de viceprimarul Dragoș Coman, pentru acordare a serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Dragoș Coman: Avem sute de astfel de cazuri de persoane vârstnice care necesită îngrijire la domiciliu. Sunt persoane care nu suportă să fie transportate, care au nevoie de îngrijire acum, astăzi și nu peste ani…Centrul de îngrijire Antim Ivireanu nu mai are locuri de cazare, Centrele din Județ sunt suprapopulate, multe condiții fiind de nesuportat pentru un bătrân aflat în suferință, cu câte 5 persoane în cameră…Sunt oameni care muncesc o viață întreagă și vor să moară în casa construită de ei, în care au trăit toată viața…Din păcate mulți români, chiar tineri aleg să plece în străinătate să aibă de grijă de străini. Nu trebuie să ne uităm bătrânii noștri. Le datorăm multe, începând de la libertatea în care trăim, educația noastră, creșterea noastră li se datorează. Trebuie să ne gândim la binele lor și la asigurarea de servicii de îngrijire la domiciliu pentru aceștia. Cu toții îmbătrînim, și putem ajunge în situații familiale în care nimeni dintre rude să nu ne mai poată îngriji. Aici a intervenit Instituția Primăriei, eu și colegii mei elaborînd o Metodologie de acordare la domiciliu de îngrijire a persoanelor vârstnice. Trebuie să învățăm de la alții, de la alte state avansate ce atenție acordă ei în astfel de cazuri oamenilor. Începând de la medicamentele ce li se aduc gratuit la domiciliu, servicii medicale, asistență de specialitate periodică, servicii de igienă/curățenie, transport, servicii permanente, toate au fost atent analizate în cadrul acestei metodologii – a declarat Dragoș Coman.

Mă bucur că am fost util în acest mandat de viceprimar oamenilor ce au avut încredere în mine și m-au votat. Am redus numărul asistaților social de la 175 la 100. Am reorganizat eficient Azilul de Bătrâni, Centrul de noapte, Cantina săracilor unde oferim condiții deosebite pentru cazare și hrănire celor care beneficiază legal de aceasta. Am căutat să rezolv toate problemele de la Administrația Cimitirelor. Totodată am reorganizat activitatea Poliției locale, dotarea acesteia cu autospeciale, tehnică de supraveghere video, un dispecerat de monitorizare video modern și în echipamente moderne. Am investit în pregătirea polițiștilor și m-am bucurat de concursul lor acolo unde i-am repartizat, majoritatea s-au implicat și au fost de folos cetățenilor, chiar dacă efectivele sunt reduse comparat la întinderea municipiului și numărul mare de misiuni/ activități desfășurate.

Dragoș Coman: Nu suntem perfecți dar ne preocupă să facem lucruri bune, să lăsăm ceva în urma noastră, copiilor noștri, generațiilor care vor urma… Am răsplătit prin muncă încrederea călărășenilor și am căutat să fiu receptiv problemelor lor, atât cât am putut… pentru a-i servi prompt, eficient și mai ales legal când au apelat la mine. Am muncit mult la proiectul de reorganizare/modernizare al Oborului săptămînal al Târgului săptămănal din Călărași. Am înlocuit gardul, porțile și am asfaltat cât am putut/ din ce finanțare mi-a aprobat domnul primar. Am investit mult în refacerea instalației de iluminat de la Obor, în canalizare, extinzînd rețeaua de apă pentru a satisface cât mai mulți comercianți. La fel am investit în condițiile igienice de acolo. În fiecare an am făcut pași importanți prin lucrări în sectorul de competență pe care îl am ca viceprimar.

Mai sunt multe de făcut pentru crescătorii de animale, vreau să organizez o compartimentare a locației. La fel vreau să realizez și un târg de autoturisme dar mai ales condiții pentru comerț civilizat. Mă interesează să construim/ amplasăm tarabe prefabricate acoperite modulare pentru comerțul din Obor. Nu este normal ca să cumpărăm produse alimentare sau mărfuri comerciale vândute de pe cearceaf sau diverse improvizații. Sunt nu numai promisiuni ci ambiții ale mele ca viceprimar dar în primul rând ca și călărășean. Sper cu ajutorul lui Dumnezeu, al colegilor mei și al cetățenilor să finalizez toate proiectele pe care mi le-am planificat în acest mandat – a declarat Dragoș Coman, viceprimarul mun. Călărași.