Dragoș Coman & Emil Dumitru au rezolvat problema inundațiilor de pe terenurile agricole fără a afecta lucrările lui YTU

10 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Coman & Emil Dumitru au rezolvat problema inundațiilor de pe terenurile agricole fără a afecta lucrările lui YTU

Urmare a ploilor ce au condus la inundarea a cca. 22000 hectare din sectorul de baltă Boianu-Sticleanu mai mulți fermieri au apelat la Instituția Prefectului pentru a li se evacua apa de pe terenuri. Întrucât prima soluție, și cea mai ieftină găsită de ANIF presupunea inundarea lucrărilor de amenajare a Complexului de agrement/ fost lac hidrobiciclete concesionat omului de afaceri YTU – conducând la oprirea unei investiții de 2,5 mil. euro, secretarul de stat Dragoș Coman autosesizat de materialul video realizat de redacția noastră dar mai ales de strigătul public care cerea ca această investiție să continue – s-a implicat.

Imediat după ce a apelat la prietenul său, secretarul de stat Emil Dumitru, acesta s-a deplasat cu o comisie de la ministerul agriculturii, subordonații de la ANIF, Apele Române și alte Instituții atât pe câmp în zona culturilor irigate dar și la lucrările de hidroameliorare executate de YTU – pentru ca apele degradate să nu se mai reverse în lacul de agrement construit de acesta. S-au analizat mai multe soluții tehnice care au presupus ca apele să nu mai fie deversate în Borcea direct prin Stația de pompare Jirlău, respectiv pomparea în canalul Dunăre- Siderca sau canalele secundare de irigații. S-a discutat despre rolul reversibil pe care aceste canale îl au atât pentru irigare dar și invers pentru evacuarea apelor la inundații.

 

Cel mai important proiect pe care Dragoș Coman îl are pentru Călărași vizează pentru ca în viitor să se realizeze prin fonduri europene o Stație de epurare a apelor uzate din Jirlău. Acestea nu trebuie să se mai scurgă direct în Borcea pentru a afecta sănătatea noastră și a tinerilor ce folosesc Plaja Mare, ori confortul călărășenilor care vor beneficia de o nouă faleză/ promenadă, a spus Dragoș Coman. Vom urmări împreună cu colegii de la Primăria Călărași să putem accesa fonduri europene pentru a realiza aici o stație de tratare a apelor degradate. Venim în sprijinul călărășenilor pentru a oferi la această intrare în municipiu o oază de relaxare pentru turism dar și pentru promovarea tradițiilor de pescuit, care cu viitorul port turistic ar putea schimba în bine fața localității noastre – a încheiat el.

 

YTU nu a dorit să facă declarații presei. Pentru el nu vorbele ci faptele contează.  Recunoașterea sa pentru cei ce au fost alături de el – atunci când a fost nevoie… va veni prin muncă. Singura sa satisfacție va fi ceea ce lasă în urmă călărășenilor, pentru tineri în special. Un Complex de agrement va fi finalizat în acest an aici, în orașul nostru, cu un modren lac de agrement cu bărci și hidrobiciclete, dar și altul destinat pescuitului. O construcție modernă, cu terase, cofetărie, restaurant va funcționa pe locul unde a fost peninsula pe care a schimbat-o radical atât ca mărime cît și ca complexitate, cu facilități de parcare extinsă – de fapt o mână de ajutor dată municipalității confruntată cu lipsa parcărilor în această zonă. 2021 va fi anul în care ne vom bucura de investițiile lui YTU. Este un adevăr pe care YTU l-a demonstrat în absolut toate lucrările pe care le-a început și finalizat. Felicitări celor implicați pentru a da un ajutor investitorilor ca el.