Dragnea se pregătește de plecare. Ponta de revenire

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragnea se pregătește de plecare. Ponta de revenire

Presa centrală a început să titreze, şi nu întâmplător despre solicitările pesediştilor de revenire ca premier a lui VictorPonta. Cel mai înverşunat pare a fi europarlamentarul PES Ivan Catalin: PSD are nevoie, în acest moment, de experienţa lui Victor Ponta, a declarat acesta vineri, într-o conferinţă de presă la Dobrovăţ. Întrebat dacă are ceva de reproşat liderului PSD, Liviu Dragnea, Ivan a replicat: “Voi discuta în interiorul partidului”, scrie agerpres.ro.

“Cred că în acest moment PSD are nevoie de experienţa lui Victor Ponta şi de mintea limpede a celui care a trecut de foarte multe lucruri”, a spus Cătalin Ivan. El a spus că PSD face o foarte mare greşeală că îl ţine departe pe Victor Ponta de luarea deciziilor, subliniind totodată că “perioada 2012-2015 a fost cea mai bună perioadă din istoria PSD, cu Victor Ponta preşedinte al PSD şi premier”.

 

“Perioada 2012-2015 rămâne până în acest moment, şi cred că nu ne vom mai întâlni foarte curând cu această situaţie, cea mai bună perioadă din istoria PSD, cu Victor Ponta preşedinte al partidului şi/sau prim-ministru. Atât la Guvern cât şi la partid Ponta a avut cele mai bune rezultate şi înţelegere a electoratului. (…) Puteam construi foarte mult ( cu Ponta preşedinte, n.r.). Ne-am îndepărtat în schimb de la drumul pe care pornisem şi acum, e evident pentru toată lumea, că se merge într-o direcţie greşită“, a spus Cătălin Ivan. Conform acestuia, e vizibil modul în care Victor Ponta a fost înlăturat “încetul cu încetul”. Sau pas cu pas, cum ar spune alţii…
Revenirea lui Victor Ponta la conducerea partidului şi/sau guvernului nu poate fi întâmplătoare. Ecaterina Andronescu, europarlamentarul Eugen Teodorovici – militanţi activi care au obţinut şi prin munca lor fotolii pentru parlamentarii din Călăraşi, dar şi alte voci marcante din PSD cer într-un fel sau altul înlocuirea liderului Liviu Dragnea. Surse din partid arată că Liviu Dragnea degeaba s-a chinuit să îşi atragă loialitatea unor organizaţii judeţene, înlăturând pe cei loiali- fideli lui Victor Ponta. Disperarea de a se agăţa de funcţii abia acum va începe a se dovedi…Campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare au demonstrat că PSD a câştigat preponderent datorită numelui lui Victor Ponta, a realizărilor sale în perioada guvernării şi nu ale recent înscăunatului Liviu Dragnea, spun analiştii politici. Trebuie reamintit că încercările disperate ale unor organizaţii PSD printre care şi cea de la Călăraşi de a susţine prin fostul deputat Daniel Florea pe Liviu Dragnea…. Oportuniştii din PSD se agaţă de orice pentru a profita. Ei cred că Liviu Dragnea va scăpa de braţul lung al legii şi îi va numi definitiv pe interimari pe funcţii de conducere la partidul minunat. Ei cred că partidul va acorda funcţii prin ministere, deconcertate sau Instituţiile locale doar pe principiul apartenenţei politice şi fără a se respecta criteriile legate de profesionalism. FALS! Este momentul ca în PSD să se facă curăţenie. O spun multe comentarii televizate dat şi vocea străzii.
 Pe de altă parte, foarte mulţi alegători ai PSD sunt revoltaţi de lipsa de comunicare din partid, de lipsa de transparenţă  şi de graba cu care sunt aprobate Ordonanţele de urgenţă – menite a salva de la înecare conducerea partidului, prea  cercetată penal. Referinţele către guvernarea Ponta sunt multiple şi necomparabile cu strădaniile lui Dragnea de a face ordine în ministere sau partidul copleşit de atâtea interese. Mulţi analişti politici apreciază documentat despre decăderea nemeritată a acestui partid din cauza intereselor de a îşi proteja trecutul infracţional şi a îşi vota legi sau propune ordonanţe foarte urgente pentru a scăpa de pedepse. Ceva de neimaginat pentru democraţiile adevărate şi pentru un partid care pretinde că este democratic…
Ponta spune într-un fel că este timpul să se facă schimbarea…

 

Susţinerea lui Ponta  poate fi majoritară, mai ales din cauza unor rupturi din organizaţiile judeţene ale PSD, cum este şi cea de la Călăraşi,  care evită lipsa de comunicare şi de a avea intervenţii în partid. Este nevoia unui Congres al partidului. O spun mulţi membri PSD dar şi oamenii simpli… Este nevoia să spălăm rufele murdare în partid şi nu prin proteste prin ţară, spun membrii de partid revoltaţi. Cel mai combativ europarlamentar PSD justifică: “Cred că PSD resimte în acest moment lipsa experienţei acumulate de Victor Ponta, care resimte greşelile pe care le-a făcut”, a spus eurodeputatul Cătălin van… Acesta a subiniat că, deşi la vremea respectivă l-a taxat pentru greşelile făcute, acum ar fi dorit să-l vadă pe Victor Ponta “în cercul de luare a deciziilor, pentru că este un om care a învăţat foarte mult, inclusiv din greşelile pe care le-a făcut în momentul respectiv, 2014-2015”. Întrebat dacă este necesară organizarea unui congres extraordinar, Ivan a afirmatcă “se impun discuţii clare cu membrii de partid, cu preşedinţii de organizaţii pentru o analiză a cauzelor pentru care s-a ajuns aici”.

“Desigur, e nevoie de luarea unor măsuri urgente pentru revenirea la democraţie, reluarea dialogului intern şi libertatea de exprimare pentru membrii de partid. Eu sper că lucrurile acestea se pot întâmpla dacă renunţăm la astfel de decizii precum cea de a lua act că nu mai sunt membru PSD de doi ani de zile, deşi există dovezi inclusiv pe pagina de facebook a domnului Dragnea”, a mai spus eurodeptatul Cătălin Ivan.

Notă. Cătălin Ivan nu este un derbedeu al politicii româneşti. Activitatea acestuia poate fi consultată pe link El este tatăl tripletelor Victoria, Teodora şi Alexandra. O performanţă în PSD…Un politician tânăr care are de spus un cuvânt în politică la nivel U.E. şi nu numai.