Dragnea repară greșeala, elevii și studenții vor avea gratuitate pe toate traseele CFR

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragnea repară greșeala, elevii și studenții vor avea gratuitate pe toate traseele CFR

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se implică în scandalul momentului și are o intervenție de urgență la Ministerul Transporturilor. Dragnea s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, iar în urma aceste întrevederi s-a decis că se menține gratuitatea totală pentru studenți pe transportul CFR. În Parlament trecuse un amendament prin care gratuitatea pe CFR pentru studenți era restrânsă doar între orașul de domiciliu și orașul în care efectuează studiile.

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, cu Liviu Dragnea privind amendamentul depus în Parlament  la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată. Astfel, s-a convenit  că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017”, anunță Ministerul Transporturilor.

Comisia de buget-finanţe din Senat avizat favorabil, noile amendamente ale proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR. Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază. Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de aceleaşi drepturi vor beneficia şi elevii de liceu.

În concluzie elevii și studenții beneficiază de gratuitate totală, pe toate traseele CFR, și nu doar între orașul de domiciliu și orașul în care efectuează studiile.