Dragnea: PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragnea: PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular

În jur de 30.000 de oameni au fost duminică seara în Piaţa Universităţii din Bucureşti, într-un protest paşnic faţă de proiectele de ordonanţă emise de Ministerul Justiţiei privind graţierea unor fapte şi modificarea Codului Penal, prin dezincriminarea abuzului în serviciu. Preşedintele Klaus Iohannis a fost şi el în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii. Bine însoțit de agenții Serviciului de pază și protecție el a vrut să rupă echidistanța la care Constituția Țării îl obligă. De menționat că tot acest președinte a tăcut bine, mersi – atunci când fostul său premier favorit, Dacian Cioloș a modificat pe furiș, noaptea prevederile Codului Penal, prin care un procuror poate să respingă aplicarea unei Decizii Definitive stabilite de Instanța de Judecată. Același președinte anticorupt este condamnat de Instanțele românești pentru infracțiunea de fals și uz de fals prin care și-a dobândit o casă. Şeful statului,  a coborît în mijlocul unei manifestaţii neautorizate pentru a incita la violență împotriva Guvernului Sorin Grindeanu.

 

Reîntors din America, unde a participat la investirea ca președinte a lui Donald Trump, Liviu Dragnea a declarat:

“M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”.