Dorobanțu/ Primarul Stoica Vasile: Sunt mândru că s-a turnat fundația Căminului Cultural. Alte proiecte urmează… VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dorobanțu/ Primarul Stoica Vasile: Sunt mândru că s-a turnat fundația Căminului Cultural. Alte proiecte urmează… VIDEO

În com. Dorobanțu, promisiunile primarului Stoica devin fapte…

Vizita noastră în com. Dorobanțu l-a găsit preocupat pe primarul Stoica de efectuarea lucrărilor de reparații necesare la gardul școlii. Administratorul a prezentat faptul că trebuie vopsit dar și soclul trebuie reparat pentru că fostul primar l-ar fi executat fără hidroizolație, fapt ce a afectat marmoritul cu care este decorat. Profităm de ocazie și descoperim o școală modernă cu spații de joacă pentru copii, alei îngrijite, bănci și vegetația curățată.  Interioarele te uimesc. Spații sociale, apă caldă, încălzire centrală. Dotări moderne în laboratoare și sălile de clasă.

 

Administrarea unei școli este un lucru simplu pe lângă proiectele începute în localitate. Primarul Stoica Vasile este preocupat de 2 lucrări importante pentru comunitate. Este vorba de turnarea fundației pentru Căminul Cultural, un obiectiv realizat pe cca. 600 metri pătrați, realizat pentru o destinație multifuncțională. Urmează apoi o bază sportivă. 

Stoica VasilePrin Compania Națională de Investiții am reușit finanțarea unui proiect important pentru comunitatea noastră. Este vorba de un nou Cămin Cultural, de fapt un Centru Cultural MultifuncționalSuprafața construită la sol este de 674 metri pătrați iar la etaj de 253 metri pătrați. Clădirea va avea în compunere mai multe spații cum ar fi un foaier de 110 mp., 1 garderobă, un spațiu / o sală multifuncțională de 55 mp și o alta de 170 mp., depozite, cabine, vestiare, grupuri sanitare. Intenționăm ca în viitoarea locație să funcționeze ansambluri de copii, manifestări culturale și artistice locale sau județene, spectacole pentru a da diversitate activităților locale și petrecerii timpului liber. 

 VIDEO

Primar Stoica VasileAvem de reabilitat 12 km de străzi la Dorobanțu, Boșneagu și Vărăști, lucrări aflate în faza de licitație. Vrem să realizăm un trotuar pentru a lega satul Vărăști cu Dorobanțu. Cel mai important proiect al nostru va fi și pentru modernizarea bazei sportive. La Școala generală din Vărăști vrem să realizăm un stadion sintetic identic cu cel realizat la Dorobanțu. Vom prelua echipa de fotbal locală și vom investi în performanță. La baza sportivă acum realizăm cartea funciară. Există o carte funciară pe terenul respectiv dar nu pe toată suprafața. Vom realiza o carte funciară cu toate detaliile vecinătăților. Terenul de 17 973 m.p. are carte funciară pentru că pe Administrația fondului de mediu erau niște fonduri pentru parcuri. Avem planul topografic și vrem să facem și o extindere și o modernizare a stadionului. Trebuie să facem carte funciară pentru terenul alipit și o repoziționare pentru a ocupa o suprafață corectă destinației. Dacă alipim și cei 8000 m.p. se va mări în acest sens suprafața. Astfel putem realiza tribune, vestiare. Avem tradiție sportivă pe care vrem să o valorificăm. Echipa de fotbal în divizia județeană a dat de 3 ori barajul. Investițiile le facem pentru tinerii noștri pentru a le asigura o preocupare și o educație sănătoasă -a încheiat primarul Stoica Vasile, indicând ca prioritate și realizarea bazei sportive.

Notă: Primarul Stoica Vasile a realizat din surse proprii un teren de sport acoperit cu mochetă, îngrădit și cu iluminat în curtea școlii generale din localitate. Costurile nu au depășit 200 mil. lei vechi. Foto