Donalam caută locația pentru a construi o fabrică de oțel-beton și sârmă laminată. Va fi la Călărași?

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Donalam caută locația pentru a construi o fabrică de oțel-beton și sârmă laminată. Va fi la Călărași?

Până acum nu a fost aleasă locațiasunt mai multe variante…

Fabrica va avea o capacitate de producţie de cca. 600 000 de tone de oţel-beton şi sârmă laminată pe an. Sunt investiții ce pot produce crearea a  250 de noi locuri de muncă directe la nivel mun. Călărași și împrejurimilor dar și apoi a cca. 1 000 de locuri de muncă din care 800 pentru construcția fabricii şi alte 150 locuri de muncă pentru activtățile de producție. 

Fabrica este eco-inteligentă  și aceasta presupune cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producţie a oţelului la nivel mondial, cel mai ic nivel al gazele cu efect de seră, cât şi al pulberilor în suspensie/ prafului din atmosferă…Deocamdată nimeni nu i-a consultat pe călărășeni, și nu i-a informat cu posibilele riscuri asupra sănătății lor privind acestea, dacă fabrica va fi construită în mun. Călărași… Privind locația se pare că amplasarea pe brațul Borcea, accesul la canalul siderurgic poate fi un avantaj pentru fabrică,  consumul de apă fiind minim, prin tratare şi recirculare… Noua tehnologie este descrisă ca fiind una inovatoare pentru dezvoltator, pentru a-l a situa  în fruntea inovaţiei în sectorul siderurgic.

AFV Beltrame Group deține în România combinatul siderurgic Donalam din județul Călărași, specializat în producţia de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Compania are peste 270 de angajaţi şi exportă anual circa 180 000 tone de produse pe piaţa europeană. În 2021, Donalam estimează o cifră de afaceri de peste 130 milioane euro, dublă faţă de din anul trecut. În  primăvara 2021  combinatul din Călărași a făcut angajări, în domeniul siderurgic, împreună cu reînceperea unor proiecte industriale și de infrastructură.