Donalam a sponsorizat realizarea Drapelului distinctiv pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Donalam a sponsorizat realizarea Drapelului distinctiv pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Călărași, 01.12.2021: Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași și unul dintre principalii jucători ai industriei barelor din oţel laminate la cald din Europa, continuă să se implice în dezvoltarea comunității în care activează, asumându-și un rol activ privind responsabilitatea socială. Compania a răspuns afirmativ la solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași de a sponsoriza realizarea Drapelului distinctiv, în valoare de peste 12.000 lei.  

 

Astfel, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călărași, a primit, astăzi, Drapelul distinctiv, în cadrul unui ceremonial militar cu prilejul Zilei Naționale a României.

„Suntem onorați să susținem realizarea acestui însemn fundamental pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. Continuăm să fim alături de comunitatea din Călărași, locul unde ne desfășurăm activitatea, și să ne implicăm activ în dezvoltarea acesteia. Acțiunea face parte din initiațiva de sprijin social pe plan local, alături de sponsorizările din domeniul medical, educațional și sportiv, realizate pana acum”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

„Apreciem în mod deosebit faptul că Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județ, este alături de instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, cu reprezentativitate la nivel local (Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Călărași) și sprijină activitatea acestora prin diverse sponsorizări. Datorită acestei susțineri, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași are șansa de a avea propriul drapel distinctiv”, a declarat inspectorul șef, colonel Marcu Ionel.

Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călărași din cadrul Jandarmeriei Române păstrează în compoziţie elemente din stema Ministerului Afacerilor Interne. Elementele principale însumate pe drapelul distinctiv au următoarele semnificații:

  • romb – viaţă, prosperitate, recompensă, cântece de laudă;
  • litera J – sigla care desemnează încă din secolul al XIX-lea Jandarmeria Română;
  • cununa din frunze de stejar – forţa, puterea, autoritate veche;
  • călăraşul – armă vorbitoare, făcând referire la denumirea judeţului pe teritoriul căruia unitatea îşi desfăşoară activitatea.

Implicarea socială şi solidaritatea sunt factori cheie care susţin dezvoltarea unei societăţi unite şi prospere. Dincolo de calitatea sa de angajator, Donalam este un membru de încredere al comunităţii în care activează. Implicarea în viaţa comunităţii se reflectă prin programe de sponsorizări derulate anual, care se adresează unor arii variate de activitate, de la mediul educațional, la cel sportiv sau cel medical.

Donalam produce și comercializează profile rotunde de oțel laminate la cald, fiind singurul combinat din țară specializat în acest tip de produse. Majoritatea producției este direcționată către export, fiind utilizată în industrii precum petrol și gaz, maşini şi echipamente agricole, echipamente mecanice mari şi echipamente hidraulice.

 

Despre Donalam

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald și oțeluri special din Europa. Compania a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deține peste 300 de angajați și vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oțel. În 2020 Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 milioane de lei.