Domnilor consilieri locali e vremea să vă treziți. Noi, călărășenii de ce nu putem impune taxe după proiectele gândite de Gabriela Firea?

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Domnilor consilieri locali e vremea să vă treziți. Noi, călărășenii de ce nu putem impune taxe după proiectele gândite de Gabriela Firea?

Din cauza caniculei și a gazelor poluante inhalate, Gabriela Firea șochează: ea propune taxa de poluare pentru autovehiculele din provincie care vor să tranziteze Bucureștiul.

Primarul a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov.

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

Proiectul este deocamdată lansat în dezbatere publică, în consultare publică, și de astăzi este publicat și pe site-ul Primăriei Generale. Gabriela Firea este preocupată de reducerea poluării. Așa cum știm, ne aflăm pe un loc neonorant în ceea ce privește poluarea, la nivelul țărilor Uniunii Europene suntem pe locul 6, este un fapt îngrijorător”, a declarat Gabriela Firea.

Revenind la minunatul nostru municipiu Călărași…de ce să nu introducem și noi taxe de poluare sau vigniete după modelul poluării create din București? Și noi, călărășenii inspirăm aerul poluat al autovehiculelor înmatriculate în București sau alte județe. Putem da exemplul unor firme cum ar fi Prefab S.A. care sunt înmatriculate în București, plătesc acolo taxe și impozite dar distrug prin trafic greu străzile din municipiu. Sau alte firme…Pentru ce plătim taxe de poluare sau impozite anuale? Sau acestea sunt valabile doar pe teritoriul unde avem domiciliul? De ce mai plătim taxe/ accize pentru drumuri în contravaloarea prețurilor carburanților?