Domeniul public de vânzare?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Domeniul public de vânzare?

Ne aducem aminte cu toții de o terasă frumoasă care era amplasată în Parcul Central. Acolo funcționa  o terasă cu bar și bucătărie. Era locul unde puteai bea o bere rece și mânca, unde erau condiții de comerț civilizat. Locația era concesionată anual de către Primărie dar… șmecherii au vrut locul pe relații @ intervenții. Specific românesc. Din câte se știe  si primarul Drăgulin s-ar fi opus. Terasa a rămas abandonată. La Pelicani, ascunde de fapt un closet public, fiind folosită de trecători ca să se ușureze. Este abandonată de câțiva ani, spune un agent de pază din Parcul Central.

sam_1178

Proprietarul vrea să investească să reabiliteze locația dar nu i se concesionează terenul. Până atunci construcția din pal este folosită de derbedei spun oamenii. A devenit closet public… Nici locatarii din zonă nu înțeleg care este rostul acestei construcții abandonate de mult timp. Cu ce se ocupă serviciile din subordinea primăriei? De ce nu se  încasează chirie în continuare pentru spațiul din parcul central ocupat – se întreabă aceștia…Sau este o înțelegere…Se vrea demolarea lui și ocuparea de șmecheri…spun oamenii aflați în trecere prin fața construcției.

În parc, în apropierea terasei a mai fost amplasată  o rulotă care vindea înghețată. Acum, acolo este o construcție definitivă, racordată la energie electrică – arată trecătorii. Este parcul central de închiriat? Dacă este, cine are prioritate la concesionare? Cei care au investit în construcții sau șmecherii care vor să profite? sunt întrebări pe care oamenii și le pun.

Un domn informat spune însă altceva: Construcția La Pelicani aparține finului lui Drăgulin. Acesta acum lucrează prin Italia. Ăsta a avut în fata poliției un restaurant, a dat niste țepe după care a cumpărat de la Marian de la Luna Parc respectiva locație. I-a expirat contractul și Dragulin  s-a opus demolării. Sigur este finul lui Drăgulin…spune acesta.

Nicăieri unde am fost în Europa nu am văzut asemenea construcții abandonate tocmai în mijlocul unui parc central. Sunt focare care ascund infecția și gunoaiele. Sunt spații unde se poate amenaja un comerț civilizat – spune un domn amintind de mizeria de comerț ce se face acolo de Ziua Marinei, Bobotează, Zile ale eroilor și alte sărbători care presupun soboruri de preoți, și aleși. Poate primarul ia o hotărâre, către legalitate, spune acesta. Primăria a investit mult în parc, către jumătatea acestuia dinspre Cinema Victoria. Și cu această clădire a fostului cinematograf este o discuție, se continuă. Se poate mai bine…

sam_1177