Distracții pentru călărășeni de Crăciun și nu numai: mașinuțe tamponate și călușei…oferite prin grija Primăriei Călărași

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Distracții pentru călărășeni de Crăciun și nu numai: mașinuțe tamponate și călușei…oferite prin grija Primăriei Călărași

Primăria Călărași a uitat în acest an de tradițiile populare românești de Crăciun. Singurele care ne-au amintit de această perioadă a anului au fost grupurile de rromi venite de prin județ, de femeile cu fuste largi care intrau din curte în alta și de pe o scară pe alta a blocurilor pentru …a colinda.

Și Primăria Călărași a colindat în acest an pe călărășeni, dar fără a oferi vreun spectacol public. Ca și când în Călărași nu am avea ansambluri folclorice, coruri sau tineri care să prezinte călărășenilor așa cum se cuvine tradiția colindelor și obiceiurilor populare românești.

Am avut parte în schimb de spectacolul oferit de mașinute tamponate, de călușei și un patinoar. Vânzători  de porumb fiert, gogoși, floricele și nelipsitele căciuli din blană. Un spectacol de bâlci oferit de Primăria Călărași pe care nu îl puteți regăsi prin municipii din țară care se respectă. Tot acest spectacol a distrus zonele verzi din fața Primăriei și a blocat în continuare așa zisa parcare construită în parcarea Primăriei în care s-au investit miliarde de lei. Imagini dezolante oferite de Crăciun de Primăria Călărași. Un bazin împuțit alături de WC-uri mai împuțite unde copiii călărășenilor sunt așteptați să…se bucure de Crăciun.