Dinu Gheorghe a revenit în fotbal și este noul manager general al AFC Dunărea Călărași 2005

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dinu Gheorghe a revenit în fotbal și este noul manager general al AFC Dunărea Călărași 2005

După ce a AFC Dunărea Călărași 2005 a realizat o nouă echipă prin noi achiziții de jucători, formaţia lui Dan Alexa și-a asigurat şi un staff administrativ de calitate. Astfel,  şefii clubului  au negociat cu Dinu Gheorghe, pentru ca acesta să se alăture în ambiţiosul proiect. După ce s-a convins că e vorba de un plan serios, pe termen lung, fostul oficial al Rapidului şi-a dat acordul să meargă la formaţia nou-promovată. Pentru sezonul în curs Dunărea are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, însă se doreşte ca în următorii ani clubul să devină un centru de putere în fotbalul românesc şi să atace an de an play-off-ul. Dinu Gheorghe este unul dintre conducătorii cu un CV important în fotbalul românesc. El a fost preşedinte la Rapid, FC Braşov şi Astra, dar a ocupat şi postul de manager general la ASA Târgu Mureş. Dinu Gheorghe a optat pentru Dunărea, la solicitarea antrenorului Dan Alexa, fiind convins de lucrurile bune care s-au făcut şi se vor face în continuare la Călăraşi. În ultima vreme Dinu Gheorghe era analist la Digisport.

Într-o intervenție telefonic la Digi Sport Matinal, Dinu Gheorghe a explicat de ce a ales proiectul formației pregătite de Dan Alexa, deși a mai avut oferte din fotbalul românesc:

“La Călărași e multă seriozitate privind partea financiară. Nu sunt datorii la jucători, e meritul celor care se ocupă. Lucrurile sunt bine puse la punct, nu sunt deloc probleme. E important că au fost foarte serioși și tot ce am discutat și ne-am propus împreună, sunt convins că vom reuși.” a mai spus Dinu Gheorghe.

Primul meci la conducerea noii echipe este chiar în Ștefan cel Mare, acolo unde oficialul Dunării a activat în 2015. “Normal că sunt emoții, e un joc important. Pentru mine este primul meci, dar mergem cu încredere. Salvarea de la retrogradare este primul pas. Nu o să fie ușor, va fi o luptă strânsă. Mai toate echipele din play-out au șanse mai mici sau mai mari să meargă în Liga a doua. Noi sperăm să fim deasupra liniei la final. Echipa nu e rea deloc. În iarnă s-au făcut transferuri bune” a precizat Dinu Gheorghe la Digi Sport Matinal.

După o pauză de aproape 3 ani, Dinu Gheorghe (64 de ani) a revenit în fotbal, devenind începând de astăzi manager general al clubului AFC Dunărea 2005 Călăraşi. El va intra „în pâine” de mâine când Dunărea va juca în Capitală cu Dinamo Bucureşti, în prima etapă a a play – out-ului ligii I Betano. Împreună cu  Dan Alexa, acesta este convins de lucrurile bune care s-au făcut şi se vor face în continuare la Călăraşi. În ultima vreme Dinu Gheorghe era analist la Digisport.