DGA: A început Campania națională de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poţi face lumină”

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru DGA: A început Campania națională de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poţi face lumină”

Call center anticorupție 0800.806.806

Campania națională de informare și conștientizare anticorupție

,,Tu poţi face lumină”

În perioada 01.10.-31.12.2019 Direcția Generală Anticorupție desfășoară campania anticorupție „Tu poți face lumină”, în vederea conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție.

Activitatea D.G.A. în acest domeniu este reglementată de Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 și de O.M.A.I. nr. 62 din 13.06.2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și educație pentru promovarea integrității în cadrul M.A.I.

Campania „Tu poți face lumină” este circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinat personalului M.A.I. dar și cetățenilor.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile ce derivă din calitatea de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință, prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor.

Astfel în cadrul acestei campanii vor fi organizate întâlniri având ca tematică integritatea (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și unitățile de învățământ din județ, în baza convențiilor de colaborare pe care serviciul nostru le are încheiate cu Consiliul Județean Călărași, Primăria mun. Călărași, Inspectoratul Școlar Județean Călărași) distribuirea de afișe realizate în acest sens, distribuirea de flyere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea acestor elemente printr-un scurt metraj de informare, care poate fi vizualizat pe pagina de facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie şi poate fi descărcat de pe canalul de youtube al D.G.A, utilizând următoarele linkuri: https://www.youtube.com/watch?v=CfYyCC3CHmI și https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/

În acest context, reiterăm mesajul adresat cetăţenilor de a lua atitudine împotriva faptelor de corupţie şi de a sesiza ori de câte ori este nevoie acest aspect la Call center 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Călărași – 0242/306168 sau prin e-mail la adresa calarasi.dga@mai.gov.ro.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE CĂLĂRAȘI