Deputatului Dumitru Coarnă i s-au întrerupt cele 10 secunde acordate ca sancțiune disciplinară. Iată ce a declarat…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatului Dumitru Coarnă i s-au întrerupt cele 10 secunde acordate ca sancțiune disciplinară. Iată ce a declarat…

Sedinta Camerei Deputatilor din 7 iunie 2023

Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor – Valorificarea talentelor în regiunile Europei COM (2023) 32 (PHCD 28/2023) (rămas pentru votul final).

Președinte ședință Domnul Vasile-Daniel Suciu: …Ultimul care va vorbi va fi deputatul neafiliat Coarnă şi după aceea voi închide această şedinţă.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Domnule Coarnă, vă reamintesc, regula de 10.

Domnul Dumitru Coarnă:

10 secunde.

Mulţumesc.

Când vorbim de natalitate şi de creşterea natalităţii, obligatoriu trebuie să rămână..(I se întrerupe microfonul. Vociferări.)

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Scuze, scuze, scuze!

Vă rog, încă 5 secunde domnului Coarnă. (Se adresează staffului tehnic.)

Domnul Dumitru Coarnă:

Mi-aţi luat şi cele 10 secunde.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Nu, nu, nu, a fost o greşeală.

Vă rog.

Domnul Dumitru Coarnă:

Păi, atunci, trebuie să luăm de la 0 dacă aţi greşit, nu?

Când vorbim despre natalitate şi creşterea natalităţii, este obligatoriu ca familia să rămână formată dintre un bărbat şi o femeie.

Mulţumesc. (Aplauze.)

De menționat că deputatul Coarnă a avut un mesaj emoționant la adresa unor colegi parlamentari vizavi de natalitate, înainte de a fi sancționat de aceștia prin reducerea la 10 secunde a timpului de vorbire.

Haideți să protejăm copiii României! Eu știu că voi între voi nu puteți să faceți copii între voi că nu aveți cum. Cei din PSD, dacă vreți, pot să vă spun lista în direct. Încep cu litera A, B, C, cum vreți. Încep de unde vreți. Știu că sunteți homosexuali și ați văzut ce ați făcut între voi. Nu puteți avea copii, nu vă bateți joc de țara asta”, a fost mesajul homofob al lui Dumitru Coarnă.

Intervenția lui Coarnă a avut loc în condițiile în care se discuta un proiect de lege inițiat de Guvern privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.