Deputatul PSD Dumitru Coarnă și Vasile Iliuță denunță multe ilegalități într-o conferință de presă…VIDEO

3 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul PSD Dumitru Coarnă și Vasile Iliuță denunță multe ilegalități într-o conferință de presă…VIDEO

La Conferința de presă de la sediul PSD Călărași au participat astăzi 14 ianuarie 2021 președintele Vasile Iliuță, deputatul Coarnă Dumitru și directorul Bibliotecii Județene Călărași Laura Munteanu.

 VIDEO

Iliuță a descris despre împărțirea județului în două de către guvern care a făcut o repartiție bugetară numai către primăriile conduse de acest partid. 1,997 000 au fost împărțite numai căte administrațiile PNL, iar cele PSD nu au primit nici un leu. Iliuță: Dacă acest comportament va continua să se întâmple la Călărași, voi lua și eu atitudine și voi împărți banii Consiliului Județean numai la administrațiile PSD, pentru a reface acest echilibru cu acest PNL aflat astăzi la guvernare. Vom continua proiectele și vom face plățile în limita 1/ 12 față de istoricul anului trecut. Vom face plăți către bunuri și servicii. Nu sunt probleme cu plățile, așteptăm aprobarea bugetului național pentru a ne continua investițiile în derulare.

Laura Munteanu și-a prezentat preocupările și îngrijorările referitoare la faptul că 65 000 copii nu își pot încheia în România situația anului școlar pe primul semestru. Al doilea aspect este legat de lipsa de profesionalizare a managementului din învățământ, mulți directori fiind schimbați din funcție doar pe criterii politice fără a li se evalua activitatea. Este revoltător a schimba pe cineva din funcție fără a i se da posibilitatea evaluării după un plan sau proiect de management după 1 an de activitate – a spus Laura Munteanu. Ea a descris constrîngerile create de pandemie de care este afectată și Biblioteca Județeană, unde se vrea reintrarea în normalitate.

Deputatul Coarnă Dumitru a vorbit despre reprezentarea de care se bucură călărășenii de către acesta, în calitate de secretar al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților. El a descris intervențiile sale vizavi de drepturile și libertățile cetățenești în contrast cu neconstituționalitatea constatată, concretizată în respingerea unui proiect de Ordonanță de urgență – prin care se dorea a se afecta drepturile și libertățile cetățenilor, care pot fi reglementate doar prin lege organică. Coarnă a avut întâlnire cu 60 de reprezentanți din sistemul SNOP la propunerea sa ca prin dezbatere să se reglementeze anumite deficiențe din sistemul național de ordine publică. Întâlnirea ce a durat 5 ore și discuțiile purtate cu polițiști, jandarmi, pompieri i-au făcut pe aceștia să înțeleagă că PSD este aproape de ei – a arătat Coarnă. S-au discutat aplicabilitatea unor soluții pentru un grup restrâns, privind înghețarea salariilor și pensiilor. Coarnă și descris preocuparea cu amendamente la proiectul de reorganizare a Poliției Judiciare.

Întâlnirile cu cetățenii au condus la informarea mea cu probleme de natură penală, pe care le-am concretizat într-o plângere la Tribunal și la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. La Crivăț este vorba de 800 tone piatră facturate de primarul de la aces dată, prin fals și uz de fals. La Radovanu este vorba de un contract de 10 mil euro cu Regia de apă canal deși apa nu este bună nici de spălat…Avem analize și am recomandat oamenilor să nu folosească apa la consum. Contractul din 2012 -2-15 nu s-a finalizat. Lucrările au început înainte de licitație.

Coarnă a descris îngrijorarea vizavi de scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor nemulțumiți de creșterile de preț la carburanți, energie și alimente. Înghețarea salariilor și pensiilor vizavi de creșterile de prețuri au condus la nemulțumiri concretizate prin pichetarea guvernului și proteste în țară. Se impune majorarea punctului de pensie conform legii dacă s-a constatat că este constituțională creșterea prețurilor. Retrimiterea legii înapoi în Parlament nu ar putea să rezolve legea chiar dacă PSD vrea respectarea legii, este acum în minoritate în Parlament. Lucrăm la amendamente privind legea bugetului. Avem un buget construit în paralel prin care putem arăta că există bani pentru majorările legale de salarii și prețuri, prin etapizări cu excepția medicilor și asistenților ce au primit. Nu putem face majorări decât prin legea bugetului, a spus Coarnă care a încheiat conferința de presă cu descrierea unei alte ilegalități în accepțiunea sa de la Căscioarele…65 hectare de luciu de apă concesionate nu își achită 10 miliarde de lei vechi către locuitorii din comuna Căscioarele, a apreciat Coarnă.

 VIDEO