Deputatul PSD Dumitru Coarnă și consilierul primarului Marius Dulce au avut o conferință de presă. VIDEO

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul PSD Dumitru Coarnă și consilierul primarului Marius Dulce au avut o conferință de presă. VIDEO

 

Publicat la data de 2 decembrie 2021

Deputatul PSD Călărași Dumitru Coarnă nu s-a întâlnit cu nici un parlamentar PNL Călărași pentru a stabili proiecte legislative comune, deși ar fi trebuit…El l-a criticat pe senatorul PNL Ciprian Pandea pentru că nu a marcat măcar cu prezența evenimentul Zilei României, la Călărași. Privind proiectele  legislative comune ale alianței, Coarnă s-a declarat profund dezamăgit. A făcut referință la concursurile fraudate pentru ocuparea unor funcții de conducere de la DSVSA și Inspectoratul Școlar. S-a dat exemplul probei de interviu de la Jegălia dar sunt și alte sesizări de fraudare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de către membri PNL. Consilierul primarului Marius Dulce, aflat prezent la conferința de presă a întrebat cine este George Chiriță, în contextul în care acesta a cerut ca reclamațiile să se formuleze în scris de către cei în cauză. Deputatul Coarnă a declarat că Chiriță le va primi și în scris…

 VIDEO

Negocierile pentru ocuparea funcțiilor publice este în derulare iar președintele Iliuță participă la acestea. Coarnă a menționat că nu este de acord cu blocarea unor proiecte datorate refuzului de a semna al unora. S-a invocat abuzul de drept formulat la adresa Consiliului Județean și s-a vorbit despre plângerea la adresa prefectului Barbu pentru frezarea dubioasă a unui asfalt de la Radovanu. Tot ziaristul consilier al  primarului Dulce, a făcut aprecieri privind ocuparea unor funcții publice și drepturile la pensionare ale magistraților cu referință către un judecător călărășean. Deputatul a arătat ce drepturi bănești are acesta ca fiind dubioase. Consilierul primarului Dulce a formulat mai multe propuneri de proiecte privind pensionarea la o vârstă urmând ca drepturile să fie primită la alta. 

Coarnă a vorbit despre preocupările sale de indexare a pensiilor militarilor și polițiștilor uitate a fi indexate de 2 ani. S-a invocat raportarea la rata inflației din ultimii ani, care conform creșterii prețurilor la energie, gaze, carburanți, asigurări și alimente nu corespunde, fiind mult subevaluată de Institutul Național de Statistică. Care este inflația reală, cea oferită de INS sau cea simțită de român în buzunar? 

Consilierul primarului PSD a întrebat dacă pot fi arestați jurnaliști în contextul în care s-au emis aprecieri prvind măsurile luate pentru sancționarea furnizării de date false, neexate prin acel indice de inflație. Coarnă a explicat despre rolul presei și aprecierile sale la adresa acesteia. 

Coarnă a adăugat că a sesizat Parchetul în cazul unui fost judecător. El a indicat că a mai avut o interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României, pentru a lua act de faptele fostului magistrat.

„Am înaintat două plângeri penale și am formulat interpelare către Ministerul Justiției și premierul României. Un om cu asemenea probleme nu poate fi numit secretar de stat în Ministerul Justiției, în opinia mea. Plângerile sunt consistente, am atașat probe. E grav că din funcțiile pe care le-a deținut sau le deține îi face pe oamenii pregătiți, iubitori de adevăr, să plece din sistem. Nu am făcut-o pentru mine, ci pentru noi, Justiția ne privește pe toți”, a declarat deputatul Dumitru Coarnă… Rar mi-a fost dat să văd un judecător, președinte de Tribunal cum suspendă ședința, scoate judecătorul din sală și indică judecătorului soluția din dosar”a spus Dumitru Coarnă în conferința de presă.