Deputatul PSD Dumitru Coarnă pune capăt depozitării deșeurilor la Ulmeni. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul PSD Dumitru Coarnă pune capăt depozitării deșeurilor la Ulmeni. VIDEO

Transportul, procesarea și depozitarea oricărui tip de deșeuri provenite din alte localități pe raza teritorială a mun. Oltenița sunt interzise

Imediat după ce a câștigat mandatul de deputat PSD, Dumitru Coarnă a fost informat de redacția noastră de inițiativa fostului senator Lucian Iliescu LINK pentru desfințarea gropii de gunoi nelegale din Ulmeni. La dispoziția parlamentarului s-a pus și  videoclipul electoral care l-a uluit. Munca sa nu a fost ușoară pentru a documenta cu probe depozitările ilegale și îngroparea a peste 300 tone de gunoaie. Întâlnirile cu cetățenii care au reclamat disconfortul de nedescris, incendierile repetate pentru a nu se putea estima dezastrul au fost preocupări permanente ale deputatului PSD Călărași  și au marcat munca parlamentarului PSD.

Cel mai importante au fost discuțiile cu consilierii locali din Oltenița, convingerea majorității lor pentru a vota hotărârea de Consiliu local propusă de noi, de PSD. Le mulțumesc pe această cale consilierilor locali care au înțeles că obiectul intervenței mele nu a fost de natură politică ci pentru sănătatea cetățenilor ce locuiesc în zonă, pentru a opri poluarea. Le mulțumesc celor care au susținut cu probe tehnice de analiza apei și aerului din zonă și care au votat pentru a se interzice ca pe viitor să se depoziteze în zonă deșeuri de orice fel – a declarat deputatul PSD, Dumitru Coarnă.

Am avut un sprijin în consilierul local Leonard Florin Petre, care a depus proiectul “GROAPA DE GUNOI – INCEPUTUL SFARSITULUI !  pe 15 octombrie 2021. Am susținut demersul acestuia pentru sănătatea locuitorilor din zonă chiar dacă s-a încercat să fiu blocat, să nu mise dea dreptul la cuvânt și am reușit.  Proiectul de hotarare privind unele masuri in domeniul gestionarii deseurilor, pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Oltenita a fost aprobat. Acesta interzice transportul, procesarea și depozitarea oricărui tip de deșeuri provenite din alte localități pe raza teritorială a mun. Oltenița și a fost aprobat prin votul consilierilor locali pe 28 oct.

 VIDEO. Dezastrul de la Ulmeni descris de fostul senator Iliescu a fost oprit de deputatul PSD Coarnă

Deputatul Coarnă a arătat cum procurorii au efectuat  percheziții la două firme care operează  la groapa de gunoi  ilegală din localitatea Ulmeni, situată în aproprierea muncipiului Oltenița din județul Călărași. El a descris în cadrul conferințelor de presă că de fapt afacerea era coordonată  prin interpuși care aceau binecuvântarea autorităților de mediu din Călărași printr-o autorizație provizorie de sortare și tratare deșeuri. În fapt se cumpărase vechiul CAP din Ulmeni care a fost transformat în rampă de gunoaie ilegală, fără vreo altă amenajare sau investiție în echipamente de tratare sau sortare. Peste 300 tone de gunoi sunt estimate a fi îngropate și care afectează grava apa Dunării, pânza freatică – a descris Dumitru Coarnă în cadrul conferințelor de presă.

Denunțul deputatului PSD a pus serios la muncă pe DNA care conform surselor audiază parlamentari PNL, funcționari guvernamentali dar și angajați ai agenției si gărzii de mediu precum si funcționari din primăria Oltenița. Sunt efectuate cercetări pentru încasarea a zeci de milioane de euro prin firme interpuse de la primăriile de sector din Capitala pentru a trata și sorta, gunoaiele bucureștenilor. Coarnă a descris că și  primarul liberal Costinel Milescu nu s-a implicat și a favorizat  2 ani la dezvoltarea unei veritabile bombe ecologice la mai puțin de 2 kilometri de Oltenița.

Groapa de gunoi ilegală a funcționat bine, mersi sub nasul autorităților locale  pe o suprafață de peste 100 de hectare. Dezastrul ecologic a determinat  contaminarea solului  și o poluare permanentă a fluviului Dunărea într-o zonă naturală care este, teoretic, protejată, fiind înscrisă pe listele ariilor protejate Natura 2000 și a sitului Gumelniţa de la Olteniţa – Măgura Gumelniţa, înscris în Lista monumentelor istorice…a declarat pentru Atitudinea din Călărași, deputatul PSD Dumitru Coarnă.