Deputatul PSD Călărași Sorin Vrăjitoru despre acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul PSD Călărași Sorin Vrăjitoru despre acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc

Sorin Vrăjitoru: Oameni buni, acuzațiile nefondate, dar plătite, curg pe internet în defavoarea noastră. Suntem împroșcați cu noroi, pe nedrept, cum că am vrea să vindem Ardealul.
Ce s-a întâmplat, de fapt?! Doi parlamentari UDMR au depus la Camera Deputaților un proiect privind acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc. Printr-o șmecherie legislativă, acest proiect a trecut tacit, deci fără vot de la deputați. Deși a primit vot negativ în Comisia de specialitate, a mers înainte, în ciuda faptului că plenul Camerei, unde am fi putut să ne spunem părerea, nu s-a întrunit decât o dată pentru adoptarea Stării de Urgență. Cursul firesc a urmat și au trecut cele 45 de zile în care puteam să ne dăm un vot.
Proiectul urmează să intre la vot astăzi, în Senat, unde va fi respins, dar am vrut să știți adevărul despre această măgărie pusă la cale de PNL. Oricum ar fi, proiectul de lege este neconstituțional, deoarece încalcă ART 1 din Constituția României. PSD nu susține acesta lege.