Deputatul Iacomi vrea conducerea PSD Călărași…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul Iacomi vrea conducerea PSD Călărași…

Astăzi, 15 februarie, la PSD Călărași a avut loc un fel de Dragobete… în minunata sală de ședințe a Consiliului Județean, închiriată de pesediști,  au început dezbateri grăbite de plecarea la întâlniri cu conducerea centrală a partidului. Aceasta a fost un motiv pentru a se discuta în grabă cele 3 puncte de pe ordinea de zi…Ordinea de zi  nu a acceptat modificări, chiar dacă au venit de la un deputat legitim ales, ca Iulian Iacomi, sau de la primari pesediști cu multe mandate pe la acest partid.

Pe ordinea de zi membrii consiliului executiv al PSD au votat în unanimitate acordarea încrederii guvernului actual, au votat loialitate și solidaritate cu șeful actual al partidului Liviu Dragnea. La punctul 3 de pe ordinea de zi primarul de la Iași trebuia învinuit și retrase toate funcțiile de partid, ca urmare a lipsei de loialitatate pe care acesta a manifestat-o față de guvernul Grindeanu.

Formularea prin care s-a solicitat acest lucru a fost subiect de discuții. Pesediștii nu au fost în stare să dezavueze sau să intrepreteze altfel retragerea sprijinului politic al primarului ales de organizația PSD Iași. Cei mai inteligenți și combativi pesediști cum ar fi Răzvan Mezeșanu și Ion Samoilă au cerut respectarea disciplinei de partid, a Statutului… De la prezidiu președintele interimar Pandea Ciprian și cu  primarul de la Oltenița au spus că acest Statut este orientativ, interpretabil și nu literă de lege care trebuie respectată întocmai. Au arătat că nu trebuie respectat statutul din care Ion Samoilă a citit…

Deputatul PSD Iulian Iacomi a insistat către democrație în cadrul acestei ședințe atât de secrete din PSD Călărași…dar fără succes… Președintele  Pandea, numit interimar pentru a asigura alegerile parlamentare a arătat că nu prea vrea să dea din mâini interimatul…iar prin vocea senatoarei Pațurcă s-a spus că acesta ar trebui prelungit până prin toamnă…Intervenția senatoarei a atras discuții în sală. Mai ales graba de a se termina rapid această adunare.

Președintele interimar nu a vrut ca pe ordinea de zi să fie trecută propunerea  deputatului Iulian Iacomi de alegere sau de validare a interimatului președintelui actual. Doamna senator Roxana Pațurcă l-a contrazis pe colegul său ales, deputatul Iacomi, și a arătat că nu trebuie manifestată atâta grabă…că interimatul la conducerea partidului PSD Călărași poate dura până prin august…chiar dacă președintele interimar a fost desemnat fără acceptul membrilor și fără a se raporta la prevederile din Statut cum spuneau cei din sală… Primari din PSD Călărași acuză că Pandea a fost numit numai pentru a se asigura alegerile parlamentare, și nu pentru perioada de după alegeri, atât de mult timp fără vreo altă motivare… Spun că mare parte din meritul câștigării acestor alegeri aparțin  lui Iulian Iacomi și primarilor din zona de centru/ nord vest a județului Călărași.

Chiar dacă au fost discuții aprinse, motivate de statut, președintele interimar nu a vrut să adauge pe ordinea de zi noi propuneri cum ar fi alegerea sa de către cei din sală, ori votarea încrederii pentru o investire a sa.

Primarii PSD din mai multe comune din județul Călărași care au câștigat alegerile parlamentare îl vor președinte pe Iulian Iacomi. O spun și de ce…Știe ce vrea… și a arătat că poate… Iacomi arată că este singurul pesedist care în 2020 va câștiga alegerile și va impune la Consiliul Județean Călărași o conducere care va fi în folosul călărășenilor… Lângă el se alătură membri din conducerea refuzată de partid, prin demisii sau întoarceri de spate, oameni care nu s-au mai regăsit pe liste. Fostul secretar Virgil Diaconu, Samoilă Ion, Sbârcea Marian și vreo 20 organizații PSD din județ Călărași jură fidelitate lui Iulian Iacomi.  Discuțiile acestor lideri cu el indică că acesta știe ce spune ce vrea și știe să convingă, chiar dacă Roxana Pațurcă, colega sa din Senat vrea ca președinte să fie Pandea. Și  acesta are de partea lui primari cum ar fi cel din Oltenița, Roseți sau tatăl său, primarul din Ștefan cel Mare. Samoilă Ion arată Stautul Partidului…spune că ar trebui respectat…

Samoilă nu este singur… Vizavi de el stau primarii din zona Lehliu, Budești, Gălbinași, Fundeni, și sud. Cam mulți spun ei… Ruptura nu este bună pentru partid spune Iulian Iacomi, care insistă pe unitate și solidaritate în partid, pentru proiectele parlamentare actuale… De fapt nici nu se poate discuta despre o ruptură. Se vrea o reformare și o nouă conducere locală. Mai precis… Vreau să ajut pe oameni cum am promis în campania electorală. Sunt serios și nu mă agit cu vorbele. Președintele Dragnea și conducerea de partid îmi va gira candidatura ca președinte al organizației PSD Călărași. Voi continua munca lui Dan Eugen Cristodor și voi ajuta pe absolut oricine îmi va cere ajutorul. PSD Călărași se va redefini, veți vedea… Voi avea program permanent cu oamenii, audiențe – așa cum am demonstrat că sunt aproape de oameni și la Primăria din Lehliu. Sunt deputatul ales pentru toți călărășenii, și voi munci pentru ei. Lângă mine voi aduce specialiști, oameni cu expertiză. Suferința oamenilor care ne-au dat votul și a românilor în general trebuie să ia sfârșit. La fel și neînțelegerile în partid. Este loc pentru toți pentru a ne promova proiectele a spus Iulian Iacomi.

De menționat faptul că pesediștii călărășeni au arătat că au identificat foarte mulți oameni cu expertiză, studii, pentru a implementa proiecte sau programe ale guvernului Grindeanu venite către binele populației. Ei cer schimbarea directorilor de deconcertate, a specialiștilor care au adus rău țării cu oameni noi, în special tineri. Către sfârșitul ședinței, Sorin Vrăjitoru, candidatul la funcția de deputat ce mai avea nevoie de vreo 2000 voturi pentru a fi validat… a cerut schimbarea cadrului legislativ. A indicat și direcții de acțiune. Discursul lui Sorin Vrăjitorul nu a fost urmărit de cei din sală, preocupați cu cititul presei sau mesajelor de pe telefoane.

Concluzia unanimă este aceea că PSD Călărași se îndreaptă către o reorganizare…
Va fi președintele interimar numit pentru a asigura alegerile parlamentar Pandea Ciprian cel ales/ va fi viitor președinte Iulian Iacomi, omul despre care se spune că nu a pierdut nici o luptă…Va fi alt ales președinte al organizației Călărași?
Vom vedea…