Deputatul Emil Dumitru indică soluțiile PNL pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul Emil Dumitru indică soluțiile PNL pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică

Deputatul Emil Florian Dumitru: Soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică au fost propuse și susținte de Partidul Național Liberal, iar Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, să trecem cu bine peste această iarnă. Sunt trei tipuri de soluții care vor fi implementate:

-Plafonarea prețurilor – 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze. Plafoanele reprezintă prețul final facturat pentru clientul casnic. Dacă prețul se duce peste 1 leu/kw, intervine plafonul. Plafonarea se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.

– Compensarea parțială a facturilor – maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric.

-Amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili. Consumatorul vulnerabil trebuie să facă cerere și primește amânare la plată pentru o perioadă de la 1 la 6 luni pentru facturile la energie electrică și gaze naturale, mai exact pentru consumul din perioada 1 noiembrie 2021- 30 aprilie 2022. Adică poate să le plătească după ce iese din iarnă…a arătat deputatul PNL Călărași în cadrul unei coferințe de presă.