Deputatul călărășean Cristian Sefer a votat favorabil astăzi măsurile PSD pentru gestionarea crizei. Iată care…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputatul călărășean Cristian Sefer a votat favorabil astăzi măsurile PSD pentru gestionarea crizei. Iată care…

Deputatul PSD Călărași Cristian Sefer este inițiatorul  legii privind suspendarea creditelor dar și a legii privind modificarea codului muncii pentru a se putea acorda 75 % din salariu pe perioada suspendării contractului de munca pe durata stării de urgență.

Astăzi 3 aprilie 2020, parlamentarii PSD Călărași au votat pentru:

  1. Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.
    2) Amânarea plății utilităților pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)
    3) Amânarea, pentru 3 luni, a plății de către firmele afectate a plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.
    4) Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență, ușor de obținut. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Ce câștigă oamenii!
1) Amânarea rambursării împrumuturilor fără niciun cost. Ratele de capital, dobânzile și comisioanele se suspendă, la cererea debitorului, cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditului, fără costuri suplimentare.
2) Amânarea plății utilităților pentru 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. Amânarea se face la cererea persoanei fizice, afectată direct sau indirect de măsurile impuse prin starea de urgență
3) Indemnizație pentru şomaj de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut pe toată durata menţinerii stării de asediu sau stării de urgenţă, după caz. Beneficiază toți salariații afectaţi de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat.
Ce câștigă firmele!
(inclusiv PFA, întreprinderi autorizate, familiale, asociații, fundații, profesiile libere, IMM care sunt părți într-un contract de credit sau de leasing)
1) Amânarea rambursării creditelor, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la finalul anului.
2) Amânarea plății CAS, la cerere, pentru 3 luni începând cu martie, pentru firmele a căror activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare. Condiția esențială: menținerea contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru încă 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
3) Amânarea plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. Se aplică operatorul economic a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare.
4) Sprijin pentru menținerea angajaților, prin acordarea unei indemnizații de șomaj de 75% din salariu, de durata stării de urgență, rapid, fără birocratie…
Șansa României de a rezista în această criză este agricultura, a declarat Cristian Sefer pentru Atitudinea din Călărași. PSD a propus un set de măsuri de sprijinire a agriculturii naționale, care coincid în mare parte cu solicitările fermierilor și specialiștilor români din agricultură. Specialiștii din agricultură confirmă problemele generate de criză și validează propunerile PSD de sprijin pentru agricultori. Prin vocea specialiștilor, asociațiile din domeniu au transmis guvernului propuneri identice cu cele ale PSD. Detalii: LINK În aceste condiții, guvernul PNL trebuie să lase orgoliile politice și să treacă la treabă! – a încheiat Cristian Sefer.

Nici senatorul călărășean Roxana Pațurcă nu a asistat pasivă la criza ce se configurează generată de starea de urgență. 
Roxana Pațurcă: Pentru a rezista Crizei trebuie să cumpărăm produse românești pentru a susține economia națională! Este cea mai simplă formă prin care fiecare cetățean poate ajuta economia națională. Este la îndemâna tuturor! Fiecare produs românesc cumpărat contribuie la salvarea unui loc de muncă!
În aceste momente dramatice, fiecare stat încearcă să-i apere proprii cetățeni, iar comerțul se va restrânge considerabil.

Ne vom baza din ce în ce mai mult pe economia națională și pe producătorii români.  De aceea e important să începem să-i sprijinim, să le asigurăm supraviețuirea și locurile de muncă.
 Avem posibilitate de a alege de pe rafturi sau de pe site-urile online în primul rând produsele românești! Este la îndemâna tuturor! Cumpărând românește, susținem economia națională! – a declarat senatorul PSD Călărași Roxana Pațurcă.

Liderul PSD Călărași Iulian Iacomi a continuat cu solicitările către Guvernul izolat al României, condus de acasă de Ludovic Orban cerând să se cumpere ACUM teste de anticorpi!
Guvernul Orban să înceapă ACUM să achiziționeze urgent TESTE DE ANTICORPI. Să nu spună peste 3 luni că regretă că este penurie! Testele de anticorpi determină cine s-a imunizat la coronavirus și poate reveni în activitate! Statele deja fac achiziții masive!


Susținerea familiilor vulnerabile în timpul crizei. OMS spune guvernelor să pregătească măsuri sociale pentru asigurarea hranei populației vulnerabile!
PSD cere imperativ guvernului liberal să sprijine de urgență familiile vulnerabile. E vital ca oamenii să aibă alimente și produse de strictă necesitate. Pentru foarte mulți români se termină resurse financiare și este obligația statului să le vină-n ajutor.
NIMENI NU TREBUIE LĂSAT ÎN URMĂ – a declarat Iulian Iacomi…