Deputat PSD Călărași, Bîrcă Constantin: Ne ținem de treabă și de cuvânt !

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputat PSD Călărași, Bîrcă Constantin: Ne ținem de treabă și de cuvânt !

Decizia premierului Marcel Ciolacu de a creşte salariul minim a fost o măsură de echitate socială, care completează pachetul de măsuri pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în urmă cu o lună.

Decizia se înscrie în abordarea generală a PSD, de a-i proteja pe cei cu venituri mici, care muncesc cinstit. Măsura vizează în primul rând salariaţii cu venituri mici din mediul privat, pentru că în acest sector sunt cei mai mulţi angajaţi cu acest nivel de salarizare. Din luna octombrie, salariul minim brut a crescut cu 10%, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, ceea ce înseamnă cu 181 de lei mai mult în buzunarul fiecărui angajat din această categorie. În total, sunt 1,5 milioane de salariaţi! Comparativ cu anul precedent, este o creştere de 29%, în timp ce inflaţia anuală în luna august 2023 a fost de 9,4%, deci este o creştere reală a puterii de cumpărare
În timp ce pentru toţi pensionarii veniturile au crescut în acest an cu 12,5%, ca urmare a indexării punctului de pensie, pentru cei cu pensii mici, veniturile au crescut diferenţiat de la 14% până la 45%. Aşadar, cumulând toate ajutoarele şi indexarea punctului, la pensionarii cu pensii între 1.000 şi 1.500 de lei, veniturile au avut creşteri între 34% şi 45%, la cei între 1.501 şi 2000 de lei creşterile au fost între 22% şi 25%, iar la cei între 2001 şi 3000 de lei creşterile au fost între 14% şi 15%.
PSD continuă măsurile prin care se urmăreşte scoaterea cât mai multor români din cercul vicios al salariilor mici. La începutul acestei luni a intrat în vigoare creşterea salariului minim care va aduce mai mulţi bani în buzunarele a milioane de angajaţi, în cea mai mare parte din mediul privat. De asemenea, Ministerul Muncii a dat drumul celei de-a doua tranşe din ajutorul acordat celor 4,2 milioane de pensionarilor cu venituri sub 3.000 de lei, urmând ca banii să ajungă la beneficiari în aceste zile. PSD îşi reconfirmă abordarea generală de a-i proteja pe românii cu venituri mici. Premierul a anunţat deja că şi în anul următor, la pensionarii cu pensii mici se vor suplimenta diferenţiat veniturile, pe lângă indexarea generală a punctului de pensie, a subliniat deputatul social-democrat.
publicat la data de 2 noiembrie 2023