Deputat Emil Florian Dumitru: Liberalii au investit în fiecare an în reabilitarea școlilor și în educație…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputat Emil Florian Dumitru: Liberalii au investit în fiecare an în reabilitarea școlilor și în educație…

Guvernul a aprobat OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, în şedinţa de marţi, 7 septembrie. Rectificarea este pozitivă, cu bani în plus către domenii importante şi investiţii. Printre ministerele care au primit cele mai mari alocări se află și ministerul educației cu 964 milioane ron.  Deschiderea anului şcolar a fost în fiecare an un test important pentru administraţiile publice.  PNL a investit în educație în reabilitarea instituțiilor de învățământ pentru ca acestea să ofere tinerilor condiții de educație normale, europene.

Deputatul PNL Călărași Emil Florian Dumitru apreciază  că deschiderea noului an şcolar 2021/2022 va fi alt important test pentru primăriile şi consiliile locale călărășene, privind modul în care s-au implicat pentru ca şcolile să-i primească pe elevi în cele mai bune condiţii. Acesta a descris că trebuie să se intervină pentru a remedia disfuncționalități privind  condițiile improprii care mai există în unele școli, lipsa manualelor sau a condițiilor normale de educație a tinerilor.

 VIDEO

Emil Florian DumitruÎnceputul de an şcolar nu trebuie să fie marcat de condiţii improprii pentru elevi, pentru tinerii noștri. Nu trebuie să mai auzim de probleme ca lipsa toaletelor și a apei curente nu trebuie să mai descoperim schele şi grămezi de  materiale abandonate în curtea şcolii. Nu trebuie să auzim că sunt manuale lipsă ori  sisteme de încălzire nefuncţionale. Aducem dezvoltarea în toate localitățile în special în mediul rural. Încă din primele zile noi liberalii am alocat bani suficienți prin prevederi bugetare  orice administraţie publică locală din ţară care a dorit să facă investiţii în unităţile şcolare. Oricine a avut nevoie de finanţare  a primit în foarte scurt timp toţi banii necesari. Putem exemplifica cu sumele care s-au alocat numai anul trecut dar și în acest an pentru unităţile administrativ-teritoriale. Noi, liberalii am pus şcoala pe primul loc şi am sprijinit orice administrație care a dorit să facă investiţii în școală, în educație.

Totul a depins de hărnicia primarilor, de modul în care consiliile locale au înţeles să facă investiţii în sistemul de educaţie. Pentru că pandemia nu a trecut, autorităţile trebuie să asigure suplimentar şi alte condiţii, pentru prevenirea unor boli și extinderea virusului în rândul copiilor, familiilor lor dar și în rândul cadrelor didactice. Începe un an școlar marcat de responsabilitate. Vrem ca şcoala să se desfăşoare în format fizic, căci varianta online ne-a arătat că are urmări negative privind performanța școlară.

Ne dorim ca să apreciem corect calitatea investiţiilor realizate în şcoli, și  rolul primarilor, al aleşilor locali pentru  a sensibiliza şi conştientiza comunităţile privind sănătatea populației. Începe un nou an școlar și trebuie să asigurăm copiilor noștri, generațiilor ce vor urma condiții normale, europene pentru a crește și educa sănătos. Avem obligația aceasta…a declarat pentru Atitudinea din Călărași, deputatul PNL Călărași, deputatul Emil Florian Dumitru.