Deputat Bârcă Constantin/ PSD Călărași: Fermierii vor avea și acest an mult de suferit…VIDEO

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Deputat Bârcă Constantin/ PSD Călărași: Fermierii vor avea și acest an mult de suferit…VIDEO

Bîrcă Constantin: După cum știți, s-a aprobat bugetul de stat pe 2021. Este bugetul dictaturii, al coaliției de austeritate, un buget care produce dezechilibre economice. Va fi urmat de instabilitate socială și bineînțeles vom fi condamnați, suntem condamnați, la sărăcie. Un lucru este clar, iar eu vă mărturisesc că nu înțeleg cum ministrul Agriculturii a votat în săptămâna aceasta în Parlament împotriva fermierilor, împotriva intereselor acestora. De ce a votat? Răspunsul este simplu. Pentru că așa a dictat Guvernul. Am spus că este un buget dictatorial – toată lumea votează la comandă, neținându-se seamă de nevoile oamenilor, pentru că nu vorbim doar de bugetul agriculturii, ci de bugetul tuturor instituțiilor ministerelor din țara aceasta. În viziunea mea, ministrul Agriculturii ar fi trebuit să reprezinte interesele fermierilor, să se zbată pentru aceștia și să aducă fondurile necesare pentru acest domeniu pe care dumnealui a ales să-l conducă. De asemenea, vă spun că cei doi parlamentari PNL-iști ai județului Călărași au votat de asemenea împotriva binelui fermierilor, și anume acele despăgubiri de secetă pe care le-au tot trâmbițat anul trecut în campania electorală., știți cum au spus că în localitățile călărășene o să curgă lapte și miere, fermierii vor avea bani pentru despăgubirile de secetă. Am fost afectați, într-adevăr, de o secetă pedologică extremă. Lucrul acesta, anul acesta, după cum vedem în buget, fermierii nu au bani pentru a-și reîncepe activitățile necesare în perioada aceasta, și anume a-și începe înființarea culturilor. Cu siguranță ne aducem aminte anul trecut, în campania electorală fiind, au făcut o mare nedreptate fermierilor – au închis târgurile, piețele, oboarele, fermierii au fost nevoiți, după ce că erau bătuți de soartă, după ce au avur parte de o secetă cumplită au trebuit să-și vândă  produsele în stradă, în frig, batjocoriți și umiliți în același timp.

 VIDEO

Bîrcă Constantin: V-am spus că la submăsura 4.3 nu există  bani în buget. Acest lucru s-a menținut, bugetul a fost aprobat fără ca submăsura 4.3 să fie bugetată. De ce am revenit la acest lucru? Este  simplu. PSD a alocat fonduri necesare, multe, pentru reabilitarea sistemului de irigat. În anii trecuți am avut apă pe canalele magistrale, anul acesta sperăm să se întâmple același lucru, dar nu știm. Chiar dacă se va întâmpla lucrul acesta, fermierii nu au bani la această submăsură 4.3 astfel încât să achiziționeze instalații de irigare pentru ca apa din canalele magistrale să ajungă până acolo unde este necesar, la plantă. Situația este dezastroasă și în celelalte domenii de activitate. Avem o lege care permitea creșterea pensiilor cu 40%, avem certitudinea că acest lucru nu se va întâmpla. O altă categorie neîndreptățită sunt studenții, care nu mai primesc gratuitate pe CFR. Toate lucrurile astea ne fac să ne gândim că avem în față o perioadă foarte grea. Din punctul meu de vedere, ca mic fermier, cred că fermierii vor avea și acest an mult de suferit…a încheiat deputatul PSD Călărași Bîrcă Constantin.