De Paște vom avea o parcare mai mare în fața Primăriei. Urmează reabilitarea străzilor

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru De Paște vom avea o parcare mai mare în fața Primăriei. Urmează reabilitarea străzilor

Primarul Drăgulin are ambiția de a da în funcțiune o parcare mai mare în fața sediului Primăriei Călărași. Pentru aceasta s-au acordat prin Hotărâre de Consiliu local, încă de anul trecut sumele necesare, lucrările fiind efectuate nu întâmplător de S.C. Optim S.A. Călărași. Lucrările nu au fost de mântuială ci de foarte bună calitate, o spun trecătorii care au asistat la decopertarea terenului, compactarea sa, turnarea unui strat de beton peste plase din fier sudate. S-au realizat canalizarea pentru grupurile sociale din parcul învecinat, destinată amplasării unor grupuri sociale moderne, necesare bunei desfășurări ale manifestărilor cultural artistice din această zonă. Adezivul special folosit rezistă la temperaturi scăzute, la îngheț/ dezîngheț iar dalele rezistă la trafic intens auto – asigură executanții lucrărilor.

Ambiția primarului Daniel Drăgulin a fost aceea de a da în funcțiune această parcare, care va extinde cu cca 50 locuri de parcare, capabilitatea parcării actuale din fața Primăriei.

Un alt proiect al primarului, care a primit ieri votul consilierilor prin aprobarea bugetului local se referă la reabilitarea infrastructurii. Deja se lucrează la lotul I străzile Progresul, se continuă la lot II străzile Macului și adiacente. Prioritatea este reabilitarea străzilor principale, a spus primarul Drăgulin făcând referire la str. București, Grivița și Republicii. Ecoaqua are o mare răspundere după reabilitarea rețelei de apă – canalizare, anume de a da în folosință străzile pe care s-au efectuat lucrări către o bună circulație auto și pietonală. În luna iunie, Primăria va efectua recepția acestor lucrări și, dacă nu vor corespunde le va efectua pe cheltuiala firmelor executante, reținând fondul de garanție de 10% conform contractelor de lucrări.