De ce să îmi plătesc impozitele? Vine asteroidul…
8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru De ce să îmi plătesc impozitele? Vine asteroidul…
Anul trecut, NASA a recunoscut că un asteroid ar putea lovi Pământul în acest an, deşi probabilitatea este extrem de mică. Asteroidul 2013 TX68 va ajunge foarte aproape de Terra pe 28 septembrie 2017. Corpul ceresc se va mai află în preajma planetei noastre şi pe 8 martie 2016, însă nu atât de aproape încât să ne îngrijorăm.
Atunci, experţii NASA au spus că este exclus că asteroidul să lovească Pământul, însă acum s-au răzgândit şi au anunţat că nu ar fi, totuşi, imposibil că dezastrul să se întâmple. Ca să liniștească spiritele agenția spațială a anunțat o probabilitate de una la 250 de milioane, calculele fiind prezentate de Market Business News, citat de Independent.md. Chiar şi aşa, există o posibilitate că asteroidul cu o lăţime de 30 de metri să între în coliziune cu Terra, subliniază jurnaliştii.
Recent, NASA a descoperit că o mulțime de asteroizi se îndreaptă implacabil către Pământ, care vor lovi nimicitor planeta noastră începând cu anul 2017. Experții avertizează că peste 400 de impacturi cu asteroizi distrugători se va confrunta omenirea în următorii 100 de ani.
Cea mai mare minune se poate produce până în 2020 cu certitudine. Un asteroid ucigaș se poate ciocni de Pământ până în 2020, ștergând viaţa de pe suprafaţa Pământului şi schimbând clima timp de milenii, potrivit Sunday Express.
Experţii avertizează că un asteroid cu diametrul de 396 de metri se îndreaptă spre Terra şi ar putea dezvolta la impact o energie echivalentă cu 2.500 de bombe nucleare, au anunțat astronomii ucraineni. Impactul este prevăzut a avea loc la data de 26 august 2032. “Lumea, aşa cum o ştim, s-ar putea sfârşi pe 26 august 2032”, afirmă autorii unui articol pe această temă, apărut pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.
Jurnalul paranormal.ro merge mai departe cu investigațiile științifice. Astfel, numeroși cercetători au ajuns la concluzia că impactul unui asteroid cu Pământul a provocat dispariția dinozaurilor. În viitorul foarte apropiat, un fenomen cosmic similar paște și specia umană. Un expert în astronomie de la Universitatea britanică din Buckingham, a declarat că lovitura unui asteroid sau a reziduurilor unei comete, ar avea efecte devastatoare pentru viața terestră.
NASA a lansat un apel de mobilizare generală a comunităţii ştiinţifice, a industriei spaţiale şi a astronomilor amatori, pentru depistarea asteroizilor care reprezintă o amenințare pentru Terra. NASA îndeamnă totodată, oamenii de ştiinţă să găsească modalități de salvare a vieții pe Pământ.
În timp ce oamenii de știință sunt îngrijorați în privința bombardamentelor cosmice cu asteroizi de o asemenea anvergură, care vor începe peste doi ani, inși iresponsabili puși în fruntea unor puteri militare își muncesc mintea diabolică cum să distrugă omenirea prin atacuri nucleare. Oameni buni, treziți-vă! Să nu permitem acestor scelerați să joace la ruletă soarta noastră și a generațiilor viitoare. La doi ani după dezastrul nuclear de la Fukushima (Japonia), plantele prezintă mutaţii genetice oribile.
Și dcnews.ro prezintă evenimentul. Astfel, potrivit astronomului Judit Györgyey-Ries impactul ar putea avea loc în octombrie 2017. Asteroidul (TC4) are un diametru cuprins între 10 și 40 de metri, iar o coliziune cu pământul ar putea crea pagube mai mari decât cel de la Chelyabinsk, în 2013, care a rănit peste 1000 de persoane, scrie mirror.co.uk. TC4 ne-a ocolit în anul 2012, când a trecut pe lângă noi, la 94.800 de kilometri.
”Există o șansă la un milion să ne lovească. Presupunem că are un diametru între 10 și 40 de metri. Dacă are 40 de metri atunci va trece prin atmosferă și va lovi pământul. Dacă are 10 metri, atunci ar putea nici să nu se observe”, a declarat Judit Györgyey-Ries.
Adevărul.ro prezintă cercetări ale profesorului Bill Napier, un expert astronom de la Universitatea britanică din Buckingham. El a declarat că o lovitură a unui asteroid sau a reziduurilor unei comete poate avea efecte devastatoare. „Dacă aşa ceva se va întâmpla, depinzând de locul unde va lovi, va afecta viaţa pe pământ. Chimia atmosferică va fi deranjată, mai precis va fi blocată lumina soarelui. Va fi ceva asemănător unui ierni nucleare care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru şi sunt pur şi simplu monştri care pot distruge Pământul. Riscul imediat vine însă de la asteroizii mai mici de un kilometru în diametru. Aceştia sunt cu zecile de mii şi sunt capabili să cauzeze daune la scară regională. Unul dintre ei a lovit Siberia în 1908 şi, din fericire, nu a lovit o zonă populată. Dacă s-ar fi întâmplat asta în Londra, de exemplu, coliziunea ar fi şters de pe faţa pământului o suprafaţă de peste 150 de kilometri şi zgomotul s-ar fi auzit din altă ţară“, explică Bill Napier.
Profesorul Napier este de părere că Pământul este supus riscului a două tipuri de lovituri: asteroizii, care sunt bucăţi de rocă, şi cometele care sunt mult mai mari şi formate din gheaţă care se sparge în miliarde de bucăţi asemănătoare diamantului în timp ce lovesc Pământul. Deşi anumite comete faimoase, cum este şi Halley, au un risc redus de coliziune, există unele asemănătoare care pot avea efecte catastrofice. Cometa Swift-Tuttle, descoperită de Lewis Swift pe 16 iulie 1862, şi de Horace Parnell Tuttle pe 19 iulie 1862, va trece pe lângă planeta noastră în anul 4479. „Cometa Halley, care are aproximativ 10 kilometri în diametru, nu trece prea aproape de pământ. Cea mai periculoasă este Swift-Tuttle care are 27 de kilometri şi trece foarte aproape de Pământ“, explică prof. Napier.
„Cometele sunt corpuri cereşti foarte fragile, formate din gheaţă. Din când în când se prind în gravitaţia unei planete imense şi sunt aruncate spre interior. Această acţiune le poate cauza dezintegrarea. Praful poate bloca lumina soarelui şi am fi martorii unor bombardamente multiple. Acesta nu este un scenariu imaginat. Dacă privim cometele mici, vedem că ele devin un risc important pentru civilizaţia pământului. Chestiile astea zboară pe cer şi există un pericol real acolo, un pericol care nu a fost niciodată studiat în amănunt. Se poate întâmpla în orice moment. Există într-adevăr multe controverse pe acest subiect. Însă, şi mâine ar putea avea loc un dezastru“, conchide prof. Napier pentru „Sunday Express“.