De ce PSD? Activitatea unui primar aproape de oameni. În comuna Fundeni. VIDEO

1 lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru De ce PSD? Activitatea unui primar aproape de oameni. În comuna Fundeni. VIDEO

În comuna Fundeni, la sediul Primăriei mai descoperim 3 afișe cu lucrări finanțate de Guvernul Romaniei: reabilitarea și modernizarea unei școli gimnaziale, modernizarea străzilor și drumurilor comunale, și achiziția de utilaje destinate serviciilor publice. Toate finanțate de Guvernul PSD. Pînă vine la serviciu primarul Gheorghiță Cărtușanu intrăm în vorbă cu un bătran. Are 81 de ani și aflăm de ce iubește pe PSD, de ce votează acest partid. Ne povestește cum a pierdut 10 ani la pensie, tăiați de guvern în timpul președintelui Băsescu. Vorbește de un altul care a închis fabricile. Omul este trecut prin viață, a lucrat mecanic la Uzinele 23 August. Uzine care nu mai există. Vorbește de lipsa de educație și respect a tinerilor obligați să plece din țară. Amintind de PSD ne arată realizările primarului Gheorghiță Cărtușanu în comună. Ne vorbește de investițiile în școli moderne și de modul în care a scos comuna din noroaie. I se alătură un alt cetățean. Are 82 de ani și aceeași simpatie față de social democrați. Primarul vine și-i salută, discută cu ei, este receptiv la problemele lor. În Primărie descoperim același respect față de cetățean. La Fundeni nu se stă la cozi pe holuri, iar problemele cetățenilor sunt rezolvate operativ. Primarul ne spune că și el este tratat la fel la ministere unde guvernul PSD acordă fără discriminare, finanțare pentru dezvoltarea comunităților. Primarul ne vorbește despre faptul că oamenii nu pot fi mințiți, nu merită. Nu se poate lucra în minciună nici cu politicienii care nu vor binele țării.VIDEO

Proiectele destinate celor din Fundeni sunt apreciate de cetățeni și li se dau curs de către funcționarii din ministere. La al 4-lea mandat, oamenii judecă altfel, văd rezultatele. Fără sprijinul lor nu aș fi reușit...spune primarul PSD din Fundeni. Mă bucur că sunt alături de o echipă tanără de social democrați. Ne-a legat ceva. Am făcut pasul cel mai important pentru comuna mea. Aveam proiecte în derulare iar PNL atunci în 2015 nu ne ajuta, nu sprijinea comunitățile locale pentru dezvoltare. Acum se vede progresul…Măsurile luate de guvernul PSD a adus bunăstarea spune primarul dand exemple din Programul de dezvoltare al Romaniei redactat de PSD. Este țara noastră…nu îmi place să văd că în Parlamentul Europei se vorbește urat de ea de către cei aleși.

Primarul ne vorbește cum a găsit comuna, cu drumurile avand șleauri pe care nu te puteai deplasa, despre noroaie. Proiectele de dezvoltare sunt vizibile. S-au asfaltat străzile, altele sunt pietruite, s-au reabilitat și modernizat școlile, iluminatul, alimentarea cu apă. Am alergat pentru finanțare, am muncit mult cu echipa mea de la PSD pentru ca să beneficiem de lucrurile bune făcute de guvernul PSD. Investim în educație în sănătate la un dispensar pe care îl vom moderniza, vom realiza prin CNI un cămin cultural modern. Nu suntem singura localitate care ne dezvoltăm…spune primarul dand exemple de multe alte localități cărora li se acordă finanțare. Guvernul nu cere condiții. Proiectele trebuie depuse. Ele trebuie să fie eligibile. Se dă drumul la finanțare. Nu durează 30- 60 zile. Înainte dura 3-4 ani…2 ani dura numai obținerea de avize. Acum guvernul este eficient, este operativ…spune primarul. 

Primarul mai are multe vise pentru Fundeni. Îl apreciază pe Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași, pentru deschiderea sa și ambiția de a face lucruri bune pentru oameni. Cărtușanu: Acum în Fundeni se mai asfaltează 7,5 km prin PNDL2. Am mai realizat anul trecut 10.5 km. Avem un proiect de extindere și modernizare la Școala nr 1 de 43 mild. lei. Pentru modernizarea și extinderea Dispensarului Uman s-au alocat 10 mild lei. Căminul Cultural este predat la CNI prin Ministerul Dezvoltării urmează procedura legală pe SEAP. Centrala termică, alei, pavaje, gard se vor realiza din banii Primăriei – arată primarul, indicand precis fiecare responsabilitate și termen pentru fiecare proiect. Urmează extinderea și modernizarea Primăriei. Trebuie să arătțm cetățeanului ca o Instiuâtuție serioasă. Un alt proiect de extindere și modernizare iluminat. Omul are nevoie de siguranță și de respect. Aste le oferim. Obiectivele noastre vor fi finalizate.

Gheorghiță Cărtușanu: Azi mă întalnesc cu investitorii ce lucrează la autostrada A2. Acolo e o investiție importantă de 100 mil euro. Ne preocupă parteneriatul cu localitațile alăturate cu Frumușani ne-am asociat pentru introducerea de gaze în localități. Așteptăm normele de aplicare și de concesionare a lucrărilor…Pentru canalizare mai avem o zonă mică. Putem discuta de refacerea stadionului, de refacere a unui parc unde era o moară…unde se depozitau gunoaie. Am cumpărat terenul și acolo voi face un parc, așa cum am mai făcut în localitate…Sunt proiecte adresate oamenilor, pentru că noi, PSD suntem aproape de oameni…Lucrurile bune merg înainte.