De Bobotează, IPJ Călărași recomandă cetățenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani. Comunicat

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru De Bobotează, IPJ Călărași recomandă cetățenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani. Comunicat

    Nr. 10 din 05 ianuarie 2018

 

MĂSURI SUPLIMENTARE, PENTRU SĂRBĂTORI LINIȘTITE

 

Pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi în teren, suplimentar față de dispozitivul curent, în acest sfârșit de săptămână.

Pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi, aproape 60 de poliţişti vor acţiona zilnic, în județul Călărași, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică.

Întrucât sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

***

Poliţia Română recomandă cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior al hainei. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi și poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.

 

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.