David Ghibu – elevul  Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” –  reușită istorică pentru județul Călărași!

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru David Ghibu – elevul  Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” –  reușită istorică pentru județul Călărași!

Primul elev din Calarasi calificat în Lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori (OBMJ)

David Ghibu, elev în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Călărași, s-a calificat pe primul loc în lotul olimpic național de matematică. Astfel, în fruntea celor mai buni tineri matematicieni, David va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2021!

În orice carieră trebuie o îndrumare…

Cu rezultate de excepție la toate disciplinele de studiu, David Ghibu s-a făcut remarcat mai ales prin pasiunea și înzestrarea pentru matematică. Astfel, sub competenta îndrumare a Cristinei Bornea, profesoara care, prin pregătire, viziune și creativitate, a știut să pună corect în ecuație efortul, talentul și dorința tânărului de a aborda studiul matematicii la un alt nivel, s-a obținut o performanță unică, greu de egalat, la nivelul județului nostru.

 

„Sigur că oricărui profesor îi place să se laude cu rezultatele remarcabile obţinute de actualii sau foştii elevi la concursurile şi olimpiadele şcolare, deşi, în mare parte, rezultatele obţinute sunt rezultatul  efortului depus de elev. David Ghibu este unul dintre elevii care dau sens alegerii carierei de profesor. Este o bucurie să lucrez cu David pentru că este capabil de orice efort pentru studiul matematicii. Succesul acestui copil este asigurat de inteligența matematică, perseverență, curiozitate și ambiție. Pentru mine, ca profesor al lui, bucuria a fost imensă când, în clasa a V-a, în anul 2019, a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică. Rezultatul a fost obţinut prin munca şi seriozitatea cu care s-a pregătit, dar ca unul dintre profesorii care i-au fost aproape, m-am bucurat foarte tare şi consider că acesta a fost începutul rezultatelor excepţionale care au urmat. Aştept şi de la alți elevi să se ridice, în timp, la nivelul lui David, dar aceștia trebuie să înţeleagă că numai prin foarte multă muncă o să ajungă la aceste performanţe.” a precizat Cristina Bornea, cadru didactic coordonator.

Orice început este greu. Cu pasiune însă rezultatele apar…

Performanța elevului călărășean încununează o suită de succese mai mult decât remarcabile, dintre care menționăm:

Medalie de aur – Olimpiada Națională Gazeta Matematică 2020-2021, etapa a III a, finală;

Premiul I – Olimpiada Națională Gazeta Matematică 2020-2021, etapa a II a;

Premiul III – Medalie de aur – Concursul Național Upper School, etapa finală;

MențiuneMedalie de argint – Concurs Național „Stelele Matematicii”, organizat de Liceul Internațional de Informatică București;

Premiul IMedalie de aur – Concurs Național „Science On” – proba de baraj (clasa a VII a+clasa a VIII a);

Premiul III – Concurs Național „Science On”, clasa a VII a;

Premiul II  – Concurs Internațional European Mathematical Cup(EMC) Croația, categoria juniori (13-14 ani); competiția este organizată de Young Gifted Mathematicians Marin Getaldic Croatia și a reunit peste 350 de competitori din 23 de țări;

Premiul II – Concurs Internațional „Olympiad Formula of Unity/The Third Milenium”, desfășurat în organizarea Universității Politehnice „Petru cel Mare” Sankt Petersburg, Rusia, reunind peste 970 de elevi ce au reprezentat 20 de țări.

Ghibu, tânărul călărășean care a uimit an de an țara, la olimpiadele naționale..

Directorul liceului prof. Gheorghe Stoian a precizat: Liceul Teoretic ” Mihai Eminescu” este o comunitate în care elevii, părinții și profesorii deopotrivă își conjugă resursele, pentru a oferi educație de calitate pentru tinerii care aleg să-și desăvârșească educația în această instituție.

David este un copil minunat cu un potențial intelectual uriaș pe care vom avea grijă să îl valorificăm. Având certitudinea că reușitele lui David Ghibu vor continua, Asociația de Părinți „Eminescu” este alături de tânărul matematician prin oferirea unui premiu de 1000 de lei, continuând astfel demersul de încurajare și susținere a elevilor capabili de performanță.