Daniel Drăgulin vrea creșterea amenzilor în municipiul Călărași. VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Daniel Drăgulin vrea creșterea amenzilor în municipiul Călărași. VIDEO

La Ședința Consiliului local din 28 noiembrie a.c., primarul Drăgulin a cerut consilierilor să îl sprijne pentru că va propune creșterea amenzilor în municipiul Călărași. Solicitarea primarului a fost creșterea amenzii de la 1000 ron la 10 000 ron pt nerespectarea semnificației oprirea/stationarea interzisă. Adică o alta decât cea prevăzută de Codul Rutier în vigoare, act legislativ superior unei Hotarâri de consiliu. Consilierii PSD au ripostat la această propunere, nefiind prima dată când ei cer realizarea de parcări. Astfel Marius Dulce și Chiriță Alexandru au cerut ca mai întâi să se asigure parcări în municipiu și apoi să fie aplicate amenzi. În sală consilierii șușoteau cum parcarea de la Piața Big, Piața Mare este ocupată de vânzătorii de pepeni sau varză și nu de cumpărători cum ar fi normal. Consilierul PSD Ariciu Mitică a cerut ca mai întâi Primăria  să se uite la exemplul din alte țări înainte de a lua măsuri (făcând într-un fel referire la vizitele din China, Japonia, Coreea, etc. ale edilului). El a dorit să se prevină achiziții costisitoare de semne de circulație, acestea putând a fi aplicate direct pe asfalt. Care asfalt?…se aude din sală.

Cel mai bine a punctat situația șeful Poliției Locale, ing. Daniel Anghel. El a spus că Poliția Locală nu mai are dreptul de a da amenzi pentru opriri/staționări interzise – făcând referință la recenta decizie a Curții Constituționale care restrînge obiectul de activitate polițiștilor locali în domeniul sancțiunilor rutiere. În aceste condiții primarul și unii consilieri vor solicita fermitate …Poliției Rutiere iar  amenzile stabilite de consilieri să fie aplicate de aceștia, necunoscând faptul că Poliția Rutieră are o altă subordonare și ea aplică sancțiuni stabilite prin Codul Rutier nicidecum hotărâri ale consilierilor. S-a arătat complicitatea unor polițiști rutieriști de a favoriza contravenții rutiere din municipiu, și se va interveni pentru reglementarea activității acestora la alte Instituții, superioare Poliției prin adrese scrise. Pe larg detalii în video de mai sus.