Daniel Drăgulin ne uluiește cu gândirea despre un oraș deștept. O face de la Alba Iulia…VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Daniel Drăgulin ne uluiește cu gândirea despre un oraș deștept. O face de la Alba Iulia…VIDEO
Călărășenii vor descoperi jardiniere și gradene,  trepte și rampe pentru persoane cu dizabilități, pergole, iluminat ornamental, canalizații subterane, zone de ședere cu bănci inteligente (dotate cu prize USB, sisteme inteligente si autonome)
Domn’ primar este de 3 zile la Alba Iulia. De acolo ne transmite salutări și un clip cum trebuie să arate un oraș deștept.
Domnia Sa participă la Dezbaterea Națională SmartCity ce are loc la Alba Iulia. Astăzi, 9 oct., el a deschis sesiunea Educație, Sănătate, Mediu Turism, printr-o intervenție, la invitația inițiatorului acestei dezbateri, Marius Bostan.
 

Primarul a acuzat lipsa de informații, și a făcut o comparație cu polonezii. A descris discuțiile cu mărfurile de proastă calitate din magazine. Smart city înseamnă pentru primar performanțe în sport…în fotbalul și handbalul călărășean. Toate unitățile de învățâmânt au autorizații sanitare în Călărași. Primarul spune că a reușit la Călărași și vorbește despre cataloagele electronice introduse în învățământul minunat din Municipiul Călărași. O soluție de a se ține legătura cu părinții…

Primarul a uluit asistența și a vorbit despre urmașii noștri, despre armonizarea legilor cu obținerea fondurilor europene care sunt atât de greu de accesat ( încât la Călărași echipa lui a apelat la împrumuturile bancare pentru refacerea infrastructurii, nota red.). A concluzionat despre inutilitatea întâlnirii, scurtarea timpilor de licitații, despre analiza unor anumite oferte, despre chestii practice desprinse din activitatea sa. Discursul a fost impresionant…

De remarcat și alte proiecte uluitoare ale primarului din Călărași, așa numitul proiect de regenerare urbană și dezvoltare durabilă prin care călărășenii vor descoperi bicicletele, iar orașul minunat va fi împânzit de o rețea de piste de biciclete. Un alt proiect minunat este acela din Centrul Civic al minunatului nostru municipiu, unde primarul apreciază că spațiul public nu este amenajat corespunzător, fiind în mare măsură degradat. Astfel, per ansamblu, zona nu este foarte atractiva pentru locuitori, fiind necesară reamenajarea și revitalizarea zonei pietonale.Orice localitate, spunea primarul…cu atât mai mult un municipiu reședință de județ, are nevoie de o zonă reprezentativă, așa zisul „Centru” pe care turiștii și cei din afara localității vor sa îl viziteze, pe care localnicii îl îndrăgesc și cu care se mândresc.
Smart City…sau Orașul deștept va fi realizat de primarul Drăgulin la Călărași, nu se știe când. 
 
Primarul vrea construirea de fântâni,  amplasarea de jardiniere și gradene  (se vor planta pomi specii autohtone/ vezi foto), trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, divers mobilier urban, iluminat ornamental, canalizații subterane pentru instalațiile noi cât și pentru rețelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de ședere prin amplasarea de bănci inteligente (dotate cu prize USB, sisteme inteligente si autonome) etc.