Daniel Drăgulin face bilanțul rezultatelor și activităților Primăriei Călărași, la un an de când a fost reales ca primar. VIDEO

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Daniel Drăgulin face bilanțul rezultatelor și activităților Primăriei Călărași, la un an de când a fost reales ca primar. VIDEO

Primarul Drăgulin arată la un an de la realegerea sa ca primar cu ce se poate mândri:

-reabilitarea Parcurilor Dumbrava și Dendrologic;
-modernizarea străzilor Belsugului, Cornisei și Progresul;
-reprofilarea zonei Orizont;
-asfaltari în mai multe zone, neafectate de CL8;
-infiintarea Muzeului Municipal;
-reabilitarea Liceului Tehnologic Dan Mateescu;
-finalizarea Școlii Vest;
Chiar dacă nu au fost enumerate, meritele primarului Drăgulin sunt în special aplicarea în proiecte de finanțare a multor lucrări. Este vorba de  realizarea tuturor documentelor strategice care stau la baza accesării de bani europeni și care nu existau în 2012 în primarie, fie ca vorbim de Strategia de dezvoltare, SIDU, PAED sau PMUD.

Sunt multe lucruri bune făcute, dar și foarte multe altele de făcut spune primarul enumerând câteva…Cu alte cuvinte pe multe străzi este nevoie de intervenția pentru asfaltare. Primarul spune că lucrările CL8 sunt în garanție. Readucerea la starea inițială a lor se va face de la anul…de ex. str. Grivița carosabilul și trotuarul dar și strada București, când lucrările pot începe din martie 2018.

Daniel Drăgulin: lucruri bune s-au făcut destule…unii le văd, unii nu vor să le vadă iar alții nu le-au perceput. Pentru investitori trebuiesc puncte de relaxare. De aceea am făcut cele 2 parcuri. Se vede când ai 2 parcuri amenajate corespunzător, pentru că numărul celor care le vizitează este din ce în ce mai mare…Lângă parcul Speranța într-un punct termic dorim să realizăm un sediu al Poliției locale…Pentru mine Marea Asfaltare înseamnă să fac cât mai multe străzi…normale și nu europene. Asta înseamnă atât trotuare cât și căile de rulare. În luna octombrie se termină garanția de lucrare a celor de la Hidroconstrucția. Din octombrie până în martie vom scoate lucrarea la licitație…și când timpul/ starea vremii o va permite ne vom apuca de lucru. Strada București este realizată separat, ea este prinsă în Strategia de dezvoltare a mun. Călărași. Veți vedea, și sper ca până la sfârșitul mandatului ăstuia să facem o zonă de promenadă, cu pavaje din marmură…pentru că și călărășenii au nevoie de o zonă în care să se simtă confortabil…Este vorba de zona de la strada Panduri până la 5 Călărași, unde vom începe să realizăm altfel decât este acum amenajat. De asemenea în perioada ce va urma vom realiza lucrări de la 5 Călărași către barieră, pe cele 2 trotuare pe care vrem să le schimbăm odată cu bordurile. Nu vrem la anul să asfaltăm sau să punem pavele noi pe niște borduri afectate, degradate sau rupte…Vom face trotuarele astfel încât atunci când apare posibilitatea finanțării europene să putem începe asfaltarea căilor de rulare pe strada București. Și în Mircea Vodă avem bani prevăzuți, dar vom executa lucrările pe etape. Prima dată asfaltăm străzile ce nu sunt afectate de CL8, iar după terminarea lucrărilor de garanție vom încerca să acoperim cea mai mare parte din Mircea Vodă. Nu am uitat cartierul Măgureni unde important este să facem întâi lucrările de canalizare după care celelalte lucrări de infrastructură. Toate sunt cuprinse în Strategia noastră de dezvoltare.

Da, recunosc…străzile sunt făcute praf…dar trebuie să cunoașteți că timp de 28 ani nimeni nu a lucrat pe aceste străzi, decât așa cum le plombez și eu… au fost decât străzi plombate... Daniel Drăgulin a vorbit despre ridicarea canalizărilor la nivelul carosabilului și etapele tehnice ce trebuiesc urmate. Lucrările ce au trenat pe strada Rocadei s-au desfășurat necorespunzător din cauza finanțărilor defectuoase prin PNDL. Sunt perioade de timp când cei de la Ministerul Dezvoltării spun că nu au bani…Tu nu poți sta pe loc și atunci trebuie să bagi mâna în buzunarul Primăriei și să dai banii…Noi, Primăria am finanțat pe banii noștri și o parte din aceste lucrări nu numai pe banii PNDL. Ca atare lucrările sunt destul de avansate chiar dacă plățile s-au făcut nu numai pe banii PNDL. Ați surprins foto video la ce adâncimi se lucrează, s-au găsit perne de nămol…au trebuit înlăturarea acestora și verificări cu camera prin interiorul coloanelor de canalizare…În fiecare zi suntem în masură să răspundem pentru tot ce se întâmplă în Călărași, inclusiv cu acele guri de canal care unde nu mai sunt capace pe care tot călărășeanul le fură…Am fost personal la fața locului și am luat măsurile corespunzătoare.

În momentul când am depus 8 proiecte pe PNDL, cca. 350 mil. …Programul PSD este un program cu tentă socială. De ce toate sălile de sport din mun Călărași nu au fost prinse? De ce? Cu toate acestea noi cu bani proprii am finanțat lucrări la 2 săli, la Școala nr 8 și la Școala nr 9. De ce suntem noi răi cu…noi? De ce să nu beneficiem de mai multe proiecte care să vină în ajutorul celui mai mare oraș de referință, a mun. Călărași?

În continuare primarul Drăgulin a răspuns privind măsurile tehnice care se pot lua pentru asigurarea unei circulații auto în municipiu, făcându-se referință la dezvoltarea urbană și lipsa semafoarelor, a sensurilor giratorii ori altor măsuri. A răspuns vizavi de măsurile imediate impuse de Spectacolele Hora Mare în parc Dumbrava și Ziua Marinei pe faleza și în parcul central.

Daniel Drăgulin este receptiv proiectelor pe care CJ vrea să le realizeze pentru orașul nostru, de ex parcare la Spital, debarcader, faleză, plajă și port turistic, altele. Ați avut o serie de aprecieri în ziarul Atitudinea din Călărași și ați postat pe grupurile facebook despre faptul că noi, Primăria nu colaborăm cu Consiliul Județean…Acea ieșire pe care am avut-o a fost în cunoștință de cauză întrucât…proiectele pe care dânșii le-au promovat noi le avem în Strategia de dezvoltare. Dacă stau bine și mă gândesc a fost din partea dlor o lipsă de colaborare.  În momentul când faci niște propuneri pentru o localitate…pe care nu o cunoști mai bine decât primarul sau aparatul de specialitate al acestuia, trebuia să întrebe și să colaborăm…Noi avem în Proiectul de regenerare urbană Piața Mare cu Centrul Civic…În loc să-i folosim să facă altceva…puteau să facă lucrurile astea…Eu colaborez cu CJ, în primul rând este o obligație prin natura relațiilor pe care noi le avem…  Orice solicitare pe care dânșii o dau…noi trebuie să răspundem. Trebuie să respectăm legea atât noi cât și ei. Vom fi alături de toate programele pe care aceștia le fac, îi sprijinim pentru că vin în avantajul Comunității.

La sfârșitul interviului primarul Daniel Drăgulin transmite un mesaj călărășenilor asigurându-i că va duce la bun sfârșit lucrurile bune pe care le-a promis sau pe care le-a început pentru aceștia.