Dan Motreanu, candidatul susținut de PNL Călărași la europarlamentare a fost achitat pentru spălare de bani în dosarul…Bani pentru Partid…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dan Motreanu, candidatul susținut de PNL Călărași la europarlamentare a fost achitat pentru spălare de bani în dosarul…Bani pentru Partid…

   Europarlamentarul PNL Dan Motreanu, a fost achitat pentru spălare de bani…Dan Motreanu a fost prezentat călărășenilor de către primarul Daniel Drăgulin. Aceștia au uluit pe comercianții de ceapă și ridichi din piețele călărășene…

Dan Motreanu, candidatul PNL Călărași la europarlamentare a fost achitat pentru spălare de bani în dosarul…Bani pentru Partid…Fostul consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, a fost și el achitat definitiv de acuzaţiile de fapte de corupţie. Curtea Supremă a luat aceeaşi decizie şi în cazul fostului deputat PNL Dan Motreanu. Ambii erau judecați pentru spălare de bani, în dosarul Mită pentru Partid. Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte a decis, luni, achitarea definitiva a lui George Scutaru, fost presedinte al PNL Buzau si fost consilier prezidential, si a fostului deputat PNL Dan Motreanu, amandoi judecati pentru spalare de bani.

                                               Dan Motreanu a fost ales europarlamentar PNL la alegerile din 26 mai.

Practic, completul de 5 judecatori a respins ca nefondat apelul DNA si a mentinut decizia de achitare data in faza de fond de un complet de 3 judecatori. In acelasi dosar, Ana Maria Schaer, administrator al unei societati comerciale, a fost achitata.

Acuzatiile DNA

Potrivit ziare.com, în septembrie 2015, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe fostul consilier prezidential pentru securitate nationala George Adrian Scutaru si pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2008, Cristinel Bigiu, fost presedinte al Consiliului Judetean Buzau, denuntator in acest dosar, a pretins de la o persoana aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, pentru a-l pune in posesia unor terenuri aflate in municipiul Buzau.

Din suma pretinsa, Bigiu a primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru si Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei intelegeri anterioare, pentru finantarea campaniilor electorale din 2008 ale candidatilor PNL la alegerile locale si parlamentare din acel an.

Pentru a ascunde provenienta acestor sume, Scutaru, Motreanu si Ana Maria Schaer “au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, in mai multe transe, din contul societatii administrate de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale in campania electorala”, au mai scris procurorii in rechizitoriu.

În septembrie 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeaşi faptă a fost judecată şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.