D.N.A. și Jandarmeria Călărași au descins în birourile IPJ Călărași și la societăți comerciale în legătură cu achiziția de uniforme pentru polițiști

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru D.N.A. și Jandarmeria Călărași au descins în birourile IPJ Călărași și la societăți comerciale în legătură cu achiziția de uniforme pentru polițiști

Suspiciuni privind achiziția nelegală a uniformelor pentru polițiști. D.N.A. verifică cum s-a efectuat achiziția acestora în jud. Călărași

La data de 28.12.2022 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1262 a fost publicat Ordinul pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor

Urmare a acestui Ordin conducerea IGPR a transmis prin adresa cu nr.955129/05.01.2023 precizări către unitățile teritoriale subordonate, astfel încât toți beneficiariii să fie informați cu privire la echivalentul valoric a cotei părți anuale a acestor drepturi pentru anul 2023.

Astfel, polițiștii și militarii din cadrul MAI sunt informați cu privire la faptul că în anul 2023, valoarea financiară anuală a normelor de echipare și valoarea financiară a drepturilor de echipament se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie a anului 2022.

Conform Notei-raport cu nr. 589292/08.12.2022 aprobată de ministrul afacerilor interne, cheltuielile de personal referitoare la drepturile de echipament pentru anul 2023 însumează aproximativ 680.000 lei, echivalentul valoric al cotei-părți anuale a articolelor de echipament pentru polițiști fiind calculat la suma de 7465 lei, respectiv 3600 lei pentru militari.

 30 ianuarie 2023
Nr. 104/VIII/3

COMUNICAT

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE