D.I.I.C.O.T. saltă un cultivator de canabis…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru D.I.I.C.O.T. saltă un cultivator de canabis…

La data de 15.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a înfiinţat și întreținut, într-o clădire (formată din două hale) situată în București, o cultură indoor de canabis, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia, consumatorilor de pe raza municipiului.
La data de 14.06.2023, inculpatul, care a încercat să se sustragă,  a fost prins în flagrant în timp ce se afla în incinta halei.
În urma percheziției efectuate a fost identificată și ridicată cantitatea de peste 61 de kilograme canabis și 131 plante de canabis, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii  – instalație electrică cu lămpi neon de mare capacitate, legate în sistem cu transformatoarele aferente, filtre de aer de mare capacitate prevăzute cu ventilator, ventilatoare de perete și cu picior, cinci aparate de aer condiționat portabile, două dezumidificatoare portabile, un panou electric format din siguranțe și prize, cabluri electrice , o pompă de stropit și o pompă de apă, sistem de irigare aflat în funcțiune, conectat la sistemul de alimentare cu apă.

De asemenea, a fost identificat și  echipamentul necesar uscării, preparării și  porționării  drogului de risc (grătare din material textil pentru uscarea plantelor, cântar, tocător și  aparat de vidat).
 În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.