D.I.I.C.O.T. Călărași face cercetări într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane,  proxenetism și camătă.   

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru D.I.I.C.O.T. Călărași face cercetări într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane,  proxenetism și camătă.   

 

16 PERCHEZIȚII, ÎNTR-O CAUZĂ PENALĂ DE TRAFIC DE PERSOANE

 

 

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, pun în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județele Călărași, Ilfov și Ialomița, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane,  proxenetism și camătă.   

Din probele administrate a rezultat că, în perioada 2021 – noiembrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, un bărbat ar fi recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin  utilizarea de violențe fizice și psihice, le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul său. De asemenea, alte două persoane în cauză, pe parcursul anului 2023, ar fi obținut de la mai multe femei, care ar fi practicat prostituția, foloase patrimoniale. 

În perioada 2020 – noiembrie 2023, o femeie, cu sprijinul altor doi bărbați (din care unul fiind membru de familie) ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, prin punerea la dispoziție a unei locații în municipiul București, postarea de anunțuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei și a altor servicii, obținând astfel foloase patrimoniale, în procent de 50% din câștigurile realizate din practicarea prostituției.

 

Cu privire la alți trei bărbați, s-a reținut că, în perioada 2022 – 2023, ar fi dat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, fără a deține autorizație în acest scop, persoanelor care ar fi fost implicate în activitatea de înlesnire a prostituției.

 

Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Serviciului Poliției de Frontieră Giurgiu și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Călărași, Ialomița și Giurgiu.

 

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.