Cuza Vodă: Primarul Marius Cojocaru își continuă proiectele…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cuza Vodă: Primarul Marius Cojocaru își continuă proiectele…

Pentru Marius Cojocaru, primarul din loc. Cuza Vodă nu există cuvântul nu se poate, sau nu vreau… Proiectele sale, destinate comunității au fost respectate, lucrările efectuîndu-se la timp și de calitate, de buna executare primarul verifîcând personal calitatea. Cojocaru are depus proiectul pentru finalizarea asfaltării localităților, undeva peste 23 km de străzi care așteaptă finanțare de la Guvernul României. În acest an urmează să se finalizeze grădinița, în prezent lucrându-se la structura de acoperiș. Important este și Căminul Cultural, dar și construirea unui nou sediu pentru Primărie. Iată proiectele depuse  care în 2020 sunt priorități pentru Marius Cojocaru:

1.EXTINDEREA RETELEI DE CANALIZARE PANA LA ACOPERIREA IN PROPORTIE DE 100 %,MODERNIZAREA RETELEI DE APA POTABILA PRIN SCHIMBAREA IN PROPORTIE DE 100% A RETELEI proiect in valoare de 40 milioane lei depus la FONDUL DE DEZVOLTARE SI INVESTITII

– 7,8 KM DE RETEA DE CANALIZARE NOUA

-34 KM DE RETEA DE APA POTABILA NOUA

2.ASFALTAREA STRAZILOR DIN LOCALITATE IN PROPORTIE DE 100 % proiect in valoare de 47 milioane de lei depus tot la FONDUL DE DEZVOLTARE SI INVESTITII.

-23 KM DE ASFALT

3.MODERNIZAREA BAZEI SPORTIVE DIN SATUL CUZA VODA , proiect depus prin CNI ce a fost inclus prin Ordinul MDRAP IN OBIECTIVELE DE FINANTARE.

4.CONSTRUIRE SEDIU PRIMARIE , proiect depus prin CNI.

Fie că este vorba de asfaltarea  sau pietruirea străzilor, modernizarea iluminatului public, construirea unei grădinițe, modernizarea și reabilitarea Căminului Cultural, pe primar îl găsești pe teren. Aflăm de la acesta că tot de pe teren se informează despre probleme ale cetățenilor cum ar fi ridicarea gunoiului, calitatea apei. Sunt lucruri care nu suportă amînare și la a căror rezolvare concură tot aparatul Primăriei Cuza Vodă. Adică vreo 25 salariați…Aflăm că Marius Cojocaru este un om ambițios și care vrea să lase ceva în urma muncii sale, așa că an de an realizează un progres față de anul trecut. Progresul se vede cu ochiul liber și în străzi  asfaltate sau în lucrări pe toată rza loc. Cuza Vodă și localităților aparținătoare. Este greu să obții finanțare și de aceea primarul se deplasează mereu la București la ministere. A găsit acolo înțelegere pentru dezvoltarea localităților, chiar dacă are o altă orientare politică, pentru guvern fiind importante problemele comunității și nu orientarea politică a primarului. Însoțim pe primar peste tot acolo unde se muncește. Descoperim un om comunicativ, asociabil, avînd o expertiză bogată în lucrările de construcții dar și proiecte: Marius Cojocaru.

 

Importante pentru un primar liberal sunt consultarea publică cu cetățenii, cu oamenii, dar mai ales modul în care banii publici sunt cheltuiți. Marius Cojocaru nu admite risipă sau lucrări de mântuială. Are mereu la el o agendă unde notează toate constatările, deficiențele și mai ales modul de remediere, responsabilii pentru fiecare problemă în parte. Descoperi un primar adevărat… Iată proiectele sale…Iată că promisiunile lui nu sunt vorbe și vor fi onorate înainte de expirarea mandatului său de primar…

1.Modernizare strazi in comuna Cuza Voda, proiect finalizat:
-valoare proiect 7.340.032 lei;
-lungime strazi 6.970 metri;
-detaliat pe strazi:

-stradaUnirii Ceacu – 349 metri;
-strada Strungarului Cuza Voda – 1750,4 metri;
-strada Vilelor Cuza Voda -1494,4 metri;
-strada Invatator Banica Radu Cuza Voda – 1819,3 metri
-strada Murgeni Cuza Voda – 1556,8 metri;

Fotografii din timpul executării lucrărilor

2.Modernizare statii de apa,extindere statie de epurare si retea de canalizare menajera:
-valoare proiect 5.692.937,01 lei;
-proiectul presupune extinderea retelei de canalizare cu 6950 m, extindere statie de epurare, forare put de apa, statie de tratare a apei si grup de pompare la fiecare statie din satele Calarasii Vechi, respectiv Ceacu;
Strazi prevazute la canalizare:

– strada Stejarului Ceacu – 300 metri;
-strada Teilor Ceacu -210 metri;
-strada Hanul lui Ceacu – 380 metri;
-strada Morii Ceacu -430 metri;
-strada Valea Plopului Ceacu – 350 metri;
-strada Unirii Ceacu – 210 metri;
-strada Bujorului – 220 metri;
-strada 1 mai – 240 metri;
-strada Florilor Cuza Voda – 200 metri;
-strada Berzei Cuza Voda – 500 metri;
-strada Dispensarului Cuza Voda – 600 metri;
-strada Eternitatii Calarasii Vechi – 420 metri;
-strada Principala Calarasii Vechi – 750 metri;
-strada Bacanilor Calarasii Vechi – 540 metri;
-strada Luceafarului Calarasii Vechi – 500 metri;
-strada Cuza Voda Calarasii Vechi ( DJ 310) – 1100 metri.
-stadiul Proiectului: pana la acest moment este executat aproape 50 % din proiect.Termenul de finalizare in proportie de 100% este noiembrie 2020.

 

fotografii din timpul executării lucrărilor

3. Modernizare si reabilitare camin cultural Calarasii Vechi:
-valoare proiect: 1.568.000 lei;
-stadiul proiectului: proiectul este in asteptare de ofertanti fiind incarcat pe Sistemul Electronic al Achizitiilor publice.Dupa desemnarea castigatorului se va trece la executia lucrarii.Termenul maxim de receptie este aprilie 2020.
4.Modernizare si reabilitate camin cultural Cuza Voda:
-valoare proiect:2.787.986,47 lei
-stadiul proiectului – S-a incheiat contractul de lucrari. In acest moment suntem in proces de avizare a contractului la AFIR.Daca raspunsul va fi favorabil se va trece la executie.

5.Dotarea cu utilaje a Serviciului Situatie de urgenta:
-valoare proeict 522.893,33 lei;
-proiectul presupune achizitia unui incarcator frontal pentru desfasurarea activitatilor de manipulare, incarcare si transport.
-stadiul proiectului: Utilajul, un SCHAEFFER 9660T , a fost receptionat in 12 august astfel ca finalizarea proiectului a intrat in linie dreapta.

6. Infiintare si dotare gradinita in sat Calarasii Vechi:
-valoare proiect:2.189.314,79 lei;
-proiectul presupune ridicarea unei gradinite complet noi, dotata si utilata la standarde ridicate.

Marius Cojocaru: La Grădinița nouă am realizat fundația, zidăria și se lucrează la acoperiș. Sperăm ca starea vremii să ne ajute, pentru a monta acoperișul, până în ianuarie vrem  să ajungem la roșu. Aștept finanțările conform contractelor astfel încât până la sfârșitul contractelor să putem finaliza grădinița și a o da în funcțiune, inclusiv cu apă caldă căldură, jucării noi și tot ceea ce au nevoie.

Discuții constructor – primar din timpul executării lucrărilor

Stadiul la Căminul Cultural din Ceacu este aprobată investiția. Trebuie să obținem autorizația pentru a demola magazii vechi și să începem pentru a elibera autorizația de constucție și elibera amplasamentul pentru a-l preda constructorului. 

 

7. Reabilitare si modernizare unitate sanitara:
-valoare proiect: 938.930 lei;
-proiectul presupune reabilitarea, dotarea si recompartimentarea dispensarului uman din satul Ceacu pentru a satisface cerintele de igiena si de calitate a serviciilor oferite cetatenilor;
-stadiul proiectului: s-a realizat licitatia in urma careia saptamana viitoare se va semna contractul de lucrari cu ofertantul declarant castigator.
8. Modernizare retea de iluminat public:
-valoare proiect:371.574,69 lei;
-proiectul presupune extinderea retelei de iluminat de la moara si pana la canton subteran, montarea de stalpi si lampi LED;

Una dintre cele mai importante lucrări a fost finalizată și am dat în folosință iluminatul modern cu LED în toate localitățile. Acum 3 luni am făcut recepția finală a lucrării și depunem documentația necesară efectuării plăților. Totodată vom continua prin realizarea de trotuare pietonale necesare celor din Ceacu ca să ajungă la Canton. La rețeaua de canalizare suntem undeva la cca. 60% din lucrările efectuate. Vrem să forăm la anul puțuri la mare adâncime pentru o apă curată, pentru finalizarea Stației de clorinare și racordare a gospodăriilor undeva în lunile iunie-iulie, astfel încît aceștia să beneficieze de confortul ca în orice comună europeană. 

Cred în guvernul României și sper ca toate lucrările începute să le finalizăm. Suntem datori a face lucruri bune pentru oameni, nu pentru noi. Vrem să avem o comună europeană, normală, cu absolut toate utilitățile astfel încît în 2020 să fim fruntași printre comunele din județul Călărași. Vrem să ducem la bun sfârșit toate lucrurile începute și de ce nu să începem și proiecte noi – a declarat primarul loc. Cuza-Vodă Marius Cojocaru.