Curtea de Apel îl obligă pe E. Grama să răspundă la întrebările presei…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curtea de Apel îl obligă pe E. Grama să răspundă la întrebările presei…

Investirea la conducerea operatorului de apă și canalizare a numitului Eduard Grama a atras atenția nu numai a consilierilor județeni și locali dar și cetățenilor privind multe nereguli care s-au întâmplat sub Domnia Sa. Întrucât E. Grama s-a situat deasupra legii 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public am solicitat Tribunalului Călărași ca instituția ce o mai reprezintă să fie obligată să răspundă întrebărilor noastre legitime.

Printre întrebări interesul public era acela de a afla câte persoane s-au angajat la Ecoaqua, dat fiind faptul că gura rea a lumii a indicat nerespectarea procedurilor legale pentru peste 150 angajări atunci / acum peste 300. Am cerut justificarea cheltuirii banilor publici pentru diferite chestii & socoteli pentru care societatea nu avea cod CAEN / nu era autorizată. Totodată am solicitat date privind bugetul de salarii alocat societății, pierderile din rețeaua de apă raportate la creșterea nejustificată a prețurilor.

Sub semnătura lui Eduard Grama, Ecoaqua a refuzat orice răspuns și a contestat toate deciziile instanțelor, a Tribunalului Călărași, făcând recurs la Curtea de Apel. I s-a respins acest recurs ca nefondat, iar cetățenii așteaptă răspunsuri de la societatea care cheltuie sume imense pe jocuri, concursuri, educație prin inteligența artificială, campionate de fotbal, sponsorizări de tot felul. Vizavi de scârba cu care a fost tratată publicația noastră și cetățenii au opinii. Multe se vor concretiza împotriva PSD la alegerile ce urmează. Pentru că vicepreședintele PSD Eduard Grama a refuzat orice informare a cetățenilor ascunzând după bunul plac informațiile de interes public solicitate, chiar dacă societatea are conf art. 7.3 din Actul Constitutiv are exclusiv capital integral public. Cu alte cuvinte, judecătorii nu au putut fi păcăliți de limbajul folosit și tertipurile pentru a ascunde informațiile cerute de presă. Lipsa de comunicare a condus însă la lucruri mult mai grave, cum ar fi lipsa informării privind proiectele pe POIM, privind lucrări mult amânate în cele 33 localități. 

NOTĂ. Pierderea alegerilor locale în localități unde primarii PSD au promis terminarea până în 2024 a lucrărilor de extindere/ realizare a rețelelor de apă și canalizare, stații de epurare va fi o realitate pentru care președintele Iliuță va fi obligat să răspundă în fața lui Marcel Ciolacu.