Curcani: Pentru primarul Aurică Gazu redeschiderea școlilor reprezintă o mare responsabilitate…

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curcani: Pentru primarul Aurică Gazu redeschiderea școlilor reprezintă o mare responsabilitate…

Redeschiderea școlilor reprezintă pentru primarul Aurică Gazu o responsailitate foarte mare în contextul COVID. Buna funcționare a școlii a grădinițelor, asigurarea încălzirii pe vreme rece, a condițiilor sanitare pentru prevenirea bolilor, a curățeniei sunt priorități pentru primarul Aurică Gazu și directorul școlii generale din localitate. Importante sunt și respectarea regulilor de igienă, folosirea spațiilor, aerisirea acestora dar și încălzirea lor. Primarul Aurică Gazu ne-a prezentat stadiul proiectelor sale ca fiind acceptabil, astfel:

1/ 98% din proiectul școlii nr. 2 este finanțat  prin PNDL 1 dar mai este nevoie de 4 miliarde lei vechi pentru cofinanțare. 

2/ S-a trecut la etapa 2 pentru extinderea canalizării menajere. Aceasta înseamnă 12 km. de lucrări și racordarea a 600 gospodării. Lucrările se vor executa pe marginea șoselei fără a fi afectată și prin subtransversări cu foraj dirijat.

3/Prin PNDL 2 s-a finalizat iluminatul public cu LED, acum în faza de recepție. S-au instalat 232 lămpi în Curcani și sat Sălcioara.

4/Se lucrează la înființarea canalizării și stației de epurare a apelor etapa 1 prin PNDL 1, fiind realizat cca. 54%

5/ Asfaltarea s-a realizat în proporție de 50%.Astfel toată localitatea are aplicat stratul 1 de asfalt. Urmează să fie aplicat stratul 2, realizate rigolele, semnalizările rutiere și facilitățile pentru acces în curți.

6/ Pentru dispensar se așteapă reproiectarea, alte avize. Există contract de finanțare.

7/Pentru lucrarea de gaze naturale proiectul este predat, mai este nevoie de avizul de la Ministerul Cultelor…Este analizată și o altă opțiune de proiect.

8/S-au mai realizat 2 km la lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă cu finanțare din bugetul local. S-au branșat 80 locuințe

9/ Din cei 2 km de trotuare planificat a se realiza între școli s-au realizat 1 km. Proiectul a fost destinat pentru siguranța elevilor.