Curcani. Popa Bogdan candidează ca primar. Iată de ce…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curcani. Popa Bogdan candidează ca primar. Iată de ce…

Candidatura antreprenorului călărășean Popa Bogdan nu este întâmplătoare pentru funcția de primar la Curcani. Popa a fost lider al social democraților din Curcani. A avut curajul de a înfrunta deschis pe președintele PSD de atunci indicând că la numirea candidaților și aprobarea transferurilor între partide, organizația PSD de atunci nu a fost consultată.

Timp de mulți ani Popa Bogdan a atacat hotărârile de Consiliu local, arătând nelegalitatea lor. Cel mai mare dușman al lui Popa este nu  cheltuirea banilor publici. Este de acord cu acest lucru pentru dezvoltarea comunități dar se opune oricărui furt ori supraeveluări a prețurilor și serviciilor. Popa și-a creat o organizație puternică în PNL în echipa lui Ciprian Pandea și a realizat o opoziție puternică în Consiliul local, pe care practic l-a desființat.

Popa își dorește în primul rând să asigure transparența activităților Primăriei față de cetățeni. Obiective principale sunt realizarea de locuri de muncă prin parteneriate cu alte localități și cu investitori străini. A identificat în acest sens mai multe oportunități. Pe plan administrativ ambițiile sunt de începere a lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural, a dispensarului, dotarea acestuia cu medici și aparatură, realizarea de locuințe de serviciu pentru specialiști. Familia este importantă pentru liberalul care a demonstrat că este aproape de cei nevoiași ori atunci când le-a luat foc casa. Trebuie menționat că acesta a oferit zeci de locuri de muncă cetățenilor din comună în Belgia, Olanda dar și în România unde a avut diferite lucrări prin firma sa. Numai că important este ca locurile de muncă trebuie să le asigurăm la noi în localitate, în țara noastră și nu afară. Iar pentru asta sunt programe guvernamentale în care trebuie să aplicăm – arată Popa Bogdan.

Calitatea serviciilor din comună, asigurarea utilităților este un alt subiect nu doar electoral ci manifestat prin multe interpelări de Popa Bogdan, ca și consilier local. Ecarisajul câinilor fără stăpân, lăsați liberi prin localitate pentru a agresa pe cetățeni – este o componentă. Furnizarea de servicii accesibile de apă și canalizare, finalizarea proiectelor pentru aceste utilități este și ea  pe lista liberalilor pentru o administrație mai bună.

Popa Bogdan nu poate concepe comuna modernă fără trotuare, acestea fiind ocupate de vegetația sălbatică și tot felul de terase sau cârciumi. Curățenia în localitate este importantă. La fel redarea către natură a lacului din localitate – folosit pentru depozitarea de gunoaie. Popa s-a prezentat presei ca un om preocupat de schimbarea în bine, un om care vrea normalitate în localitate. Ambiția sa merge pentru promovarea sportului în localitate, a întrecerilor sportive cu caii dar și a  unui taraf  ori a activităților cultural artistice  și manifestărilor creștin – ortodoxe, așa cum a mai dovedit prin diverse acțiuni pe care le-a desfășurat în liniște…