Curcani. Liberalii vor aproba doar un buget care să nu permită furtul și risipa…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curcani. Liberalii vor aproba doar un buget care să nu permită furtul și risipa…

Comuna Curcani este unicat în România prin refuzul primarului Gazu Aurel de a admite investirea ca viceprimar a lui Nica Dorel ca viceprimar. Dorel și echipa sa din PNL sunt de nedorit de către primarul social democrat din cauza unui singur lucru: an de an s-au opus risipei banilor publici după dorința primarului și nu a nevoilor comunității.

Popa Bogdan / lider de grup PNL: Noi nu ne opunem dezvoltării comunității noastre. Din contra, suntem pentru dezvoltarea acesteia. Dorim însă ca sumele de bani care le aprobăm prin bugetul local să se îndrepte către oameni, pentru a le rezolva problemele sociale, de educație și de sănătate. Am justificat cu documente și prin interpelări că banii aprobați au fost folosiți pentru a contracta lucrări la suprapreț, de multe ori mai mari decât prețul normal – a arătat consilierul local indicând lucrările la parcul din localitate, supravegherea video, iluminatul ornamental de Crăciun, reparațiile la școli sau schimbarea instalației electrice din sediul primăriei.

 

Noi, liberalii vom aproba sume de bani la articolele bugetare așa cum le vom propune. Vom face asta justificat pentru fiecare articol bugetar în parte și vom avea grijă să fie cheltuiți corect, eficient și mai ales transparent față de cetățeni. Comuna a investit în reabilitarea instalației de apă și o stație de tratare a apei care și-a demonstrat ineficiența la un incendiu neavând debitul necesar pentru a face față  flăcărilor și a stinge incendiul. La fel, din banii primăriei s-au achitat taxele de judecată pentru un avocat într-un proces personal al secretarei comunei. Noi nu dorim ca banii publici, mii de euro să fie cheltuiți pentru plata unui avocat care să reprezinte interesele personale ale unui salariat al primăriei. Noi nu am candidat întâmplător în Consiliul local al comunei Curcani, ci am venit cu gânduri bune, aleși de oameni tocmai pentru că avem expertiza de a conduce firme de succes ori de a ne implica constructiv prin consultare cu cetățenii la rezolvarea problemelor lor… a arătat Popa Bogdan. 

Avem mult de investit în infrastructura stradală. Suntem printre foarte puținele comune care nu au trotuare și unde cetățenii se deplasează pe șosea, pentru că spațiul trotuarelor este ocupat nelegal de terase, magazine sau alte afaceri. Spațiile verzi din comuna noastră sunt de fapt locuri neîngrijite, pline de buruieni. Fasonarea arborilor nu știm când a avut loc ultima oară și aceștia au invadat multe străzi. Câinii umblă liber pe stradă în haite iar gunoaiele se aruncă ori se îngroapă unde dorește primarul localității.  Cel mai important pentru noi liberalii sunt oamenii și de aceea vom aproba doar alocarea de sume de bani la buget pentru sănătatea acestora, pentru problemele sociale și pentru educație. Îl vom obliga pe primar să respecte prețul pieței la achizițiile făcute. Altfel nu vom vota nici un buget. Să fie clar! a declarat pentru Atitudinea din Călărași Popa Bogdan – lider al grupului de consilieri locali ai PNL Curcani.

Și conducerea județeană a PNL Călărași s-a exprimat astăzi 29 iulie / vizavi de neregulile din Curcani. George Chiriță a indicat în conferința de presă de la sediul PNL că primarul PSD Aurică Gazu face o ilegalitate. Dacă un viceprimar este ales cu majoritate, într-o ședință constituită legal / atunci nu ai motiv de a nu investi pe acea persoană. Încearcă să tărăgăneze prin acțiuni cu secretarul comunei. Lucrurile cred că vor intra pe un făgaș normal mai ales pentru că au fost niște acțiuni de judecată pe care viceprimarul ales le-a câștigat. Acum trebuie intrat în legalitate – a arătat George Chiriță.