Curcani: Continuă lucrările de modernizare a comunei…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curcani: Continuă lucrările de modernizare a comunei…

Canalizarea și Stația de epurare a apei – priorități ale primarului Aurică Gazu. Iată și altele…

Lucrările pentru realizarea rețelei de canalizare continuă, la Curcani. Pe 23 ianuarie s-a semnat contractul pentru proiectul de “Înființare rețea de canalizare și Stație de epurare în Comuna Curcani. Prioritar este realizarea canalizării, explică primarul Aurică Gazu. Pentru că avem aprobată finanțarea și pentru continuarea asfaltării și lucrări la Stația de epurare a apei. Mai avem 8 km de asfaltare, și terminăm cei 26 de km. de asfaltare, acolo vom începe cu canalizarea pentru a nu afecta infrastructura. Anul acesta vreau să introduc gaze naturale în comună. Este o ambiție personală, mai ales că legislația actuală  mă ajută. Sunt sprijnit de toți consilierii la această lucrare, pentru care am finalizat proiectarea. Pentru aceasta s-a impus concesionarea terenului pentru Stația de distribuție. Vom continua lucrările de extindere a clădirii Primăriei  dar și la noul dispensar uman, avînd proiectarea finalizată și achiziția de pe SEAP, efectuate cu respectarea procedurilor legale. Pentru noul an școlar suntem pregătiți. Grădinița nr 1 și nr. 2 sunt deja reabilitate, sunt date de mult în funcțiune. Avem reabilitare la Școala nr 1 și la Școala nr. 2 care vor fi finalizate în acest an, cu centrală termică, și 2 clase, cu grup sanitar. Căminul Cultural din localitate este o altă ambiție a mea. Avem proiectul finalizat și trebuie depus la AFIR, spune primarul Aurică Gazu

În acest an avem toate șansele să avem gaze în localitate. Îi așteptăm să vină la noi cu propuneri pentru dezvoltarea localității,indiferent de orientarea politică, și noi le stăm la dispoziție fără reținere. Nu avem program de audiențe pentru cetățeni, pentru a discuta cu ei. Ușa noastră este deschisă permanent, inclusiv sâmbăta și duminica prin telefon, ne deplasăm și atunci cu echipa noastră la cetățean pentru a rezolva problemele lui, pentru a-l sprijini cu ce are nevoie – încheie primarul din com. Curcani.

 

Viceprimarul Chirică inspectează zilnic lucrările din localitate. Îl însoțește inginerul Primăriei dl. Sorin. Îi găsim plini de noroi după o zi normală de muncă. 

La Primăria comunei Curcani sunt multe proiecte pentru cetățeni și în acest an. Nu ne preocupă numai canalizarea și stația de epurare, ci avem și alte proiecte. Unul dintre acestea se referă la modernizarea dispensarului din localitate. Dispensarul actual funcționează cu 2 cabinete în localul fostei Camere Agricole. Acolo este foarte greu pentru persoanele în vârstă, pentru femei să urce treptele la etajul 1, și avem în stadiul de proiect, construirea unui dispensar nou – explică viceprimarul comunei Curcani, Chirică Gheorghe. 

Ne preocupă sănătatea cetățenilor și vrem să facem lucruri bune. Ne-a preocupat dotarea cu instalații pentru spălarea și igienizarea copiilor. Măsura s-a luat cu ocazia acestei epidemii de gripă pentru prevenirea extinderii bolilor cauzate de pesta porcină, și am găsit această soluție pentru spălarea, igienizarea copiilor, de la începutul acestui an. Vrem să  evităm transmiterea bolii de la un om la celălalt, ținând cont că este vorba de locuri publice care ar putea favoriza această epidemie. Noi investim la Curcani  în sănătate și infrastructură. Aceasta presupune multă muncă de teren dar și realizarea documentațiilor necesare, obținerea avizelor și autorizațiilor fără de care guvernul nu aprobă investiția. Lucrurile bune merg înainte, încercăm să rezolvăm dintre aspectele sesizate de cetățeni și de consilierii locali, să îmbunătățim ceea ce există. Un proiect de suflet al domnului primar Gazu este Căminul Cultural, realizat prin Compania Națională de Investiții, ne spune inginerul Primăriei Curcani – arătând spre bibliorafturile etichetate cu proiectele localității și descriind termenele și responsabilitățile ce trebuiesc respectate.