Cum va arăta intrarea în mun. Călărași dinspre Piscicola. De ce se opune Primăria Călărași acestui proiect? VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cum va arăta intrarea în mun. Călărași dinspre Piscicola. De ce se opune Primăria Călărași acestui proiect? VIDEO

Astăzi 24 aprilie 2018, la cererea expresă a consilierului județean PSD Călărași Liviu Vârtejanu, Consiliul Județean a prezentat consilierilor proiectul intrării în mun. Călărași dinspre Piscicola. Acesta va ajunge din păcate până la sensul giratoriu de la intrarea străzii București. Deși sunt bani disponibili pentru a se realiza lucrarea inclusiv pe strada Variantă Nord de la Siderca până la DN 21 Călărași – Drajna, Primăria Călărași s-a opus prin consilierul Valentin Deculescu. Acesta a arătat că Primăria are un proiect de realizare al unei așa zise Stații intermodale pentru biciclete, acolo unde era cândva stația de autobuz de la Siderca, și unde dl Deculescu spunea acum vreo 2 ani că vom lăsa autoturismele pentru a ne deplasa îm municipiul minunat cu…bicicleta. Iată ce visa acum 2 ani administratorul public Valentin Deculescu, lucruri nerealizate până în prezent… VIDEO.

Acum 2 ani, Primăria Călărași ne vrăjea. Iată cum…

Strategia de dezvoltare durabilă a mun. Călărași până în 2010,  un document cu care călărășenii au fost înșelați, prevedea ca până în 2017 să se realizeze acele piste de biciclete prin municipiu. Nu s-a realizat nici un km, acestea fiind doar promisiuni ale Primăriei Călărași. Tot Primăria vrea să realizeze un sens giratoriu la Siderca, dar nu se știe când. Deocamdată acolo sunt gropi în șosea, acoperite cu piatră spartă. Un loc nemarcat rutier, unde trebuie să bănuiești care este sensul de delimitare dintre benzile de circulație. Cert este că în acest an Primăria Călărași nu va realiza nimic din acel proiect prin fonduri europene. Nici strada București pe care se visează a se realiza acele piste de biciclete nu se poate realiza fizic în acest an, ne comunică sub anonimat responsabili din proiectele imaginare ale primarului Drăgulin. Mai grav este faptul că cetățenii nu știu unde anume vrea să realizeze Primăria acele piste pe strada București, dat fiind faptul că trotuarul nu permite aceasta iar banda laterală este folosită drept parcare. În Consiliul Județean cearta cu reprezentantul Primăriei, care este și consilier județean a dat de înțeles multora că Primăria se opune proiectelor CJ, proiecte care au finanțare și despre care s-a demonstrat că se pot realiza, față de ale Primăriei Călărași care au rămas până în prezent doar vorbe.

Iată cum va arăta intrarea în municipiu descrisă de Vasile Iliuță. VIDEO

La Conferința de presă ce a urmat ședinței de Consiliu Județean, Vasile Iliuță a descris detaliat situația drumului de acces din municipiu, a fotbalului călărășean și investițiilor principale de urmat. VIDEO.